Quantcast

FIA ja WRC-promoottori vakuuttavat: Monzassa ajetaan MM-ralli – ”Valmistelut jatkuvat täydellä teholla”

Dani Sordo
Hyundain Dani Sordo oli viime vuonna mukana Monza Rally Show´ssa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA sekä WRC-promoottori vakuuttavat, että joulukuun alussa ajetaan rallin MM-sarjan päätöskilpailu Monzan moottoriradalla ja sen ympäristössä.

Koronan toinen aalto on iskenyt erityisen kovaa Lombardian hallintoalueeseen Pohjois-Italiassa. MM-kauden päätösralli on tarkoitus ajaa 3.-6. joulukuuta Lombardiassa Monzan legendaarisella F1-radalla sekä vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitsevan Bergamon kaupungin ympäristössä. Koronan vuoksi ralli on ollut vaarassa jäädä ajamatta, mutta FIA ja WRC-promoottori tekevät kaikkensa, että kisa voidaan viedä läpi.

– Me kirjoitamme teille varmistaaksemme, että Monzan MM-rallin tarvittavat valmistelut jatkuvat täydellä teholla. Italian hallitusten nykyisten säädösten mukaan, jotka ovat voimassa 3. joulukuuta asti, ammattilaisurheilua voidaan käydä suljettujen ovien takana. Kaikissa valmisteluissa Monzan rallin suhteen nämä rajoitukset on otettu huomioon. Tapahtuma on täysin yhteensopiva asetusten kanssa ja valmis toteutumaan, FIA:n ja WRC-promoottorin medialle ja tiimeille osoitetussa kirjeessä sanotaan.

– FIA ja WRC-promoottori vierailivat Monzassa tiistaina tällä viikolla. He varmistuivat, että Italian moottoriurheiluliitto on tehnyt korkean tason valmisteluja, joiden myötä kaudelle 2020 saadaan turvallinen ja toimiva päätöskisa, kirjeessä jatketaan.

Lue myös: Legendaarisesta F1-radasta tuli koronapotilaiden risteyspaikka – radalla pitäisi ajaa MM-ralli kolmen viikon kuluttua

Lue myös: Hyundai valitsi WRC-kuljettajansa kauden viimeiseen MM-ralliin

Aiemmin tulevalle viikonlopulle kaavailtu Belgian MM-ralli piti perua koronan vuoksi. MM-sarjan johdossa ajaa Toyotan Elfyn Evans 14 pisteen turvin ennen tiimikaveri Sebastien Ogieria.

Monzan MM-rallissa on tarkoitus ajaa valtaosa erikoiskokeita moottoriradalla. Lauantain pätkät ovat niin kutsuttuja metsäpätkiä. Bergamon alueella ajetaan lauantaina yhteensä kolme erikoiskoetta kahteen kertaan.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat