FIA halusi Suomen MM-rallin ja intohimoiset fanit – ”Meille oli tärkeää olla joustavia”

Suomen MM-ralli
Kalenterimuutoksella pyritään varmistamaan yleisön pääsy erikoiskokeille. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin järjestäjät tiedottivat odotetun päätöksen tiistaina, kun selvisi, että osakilpailu siirretään heinä-elokuun vaihteesta syksylle.

Perinteikkään Jyväskylän alueen ympäristössä ajettavan sorarallin uusi päivämäärä on syys-lokakuun taitteessa. Kalenterimuutoksen jälkeen Suomen MM-ralli on ohjelmassa kolmanneksi viimeisenä osakilpailuna. Suomen jälkeen pisteistä ajetaan enää Kataloniassa lokakuun puolivälissä sekä marraskuussa Japanissa.

– Suomi on yksi rallin MM-sarjan alkuperäisistä osakilpailuista – historiallinen tapahtuma, joka upeine metsämaisemineen sekä huippunopeine, vuoristoratamaisine sorateineen on niin sanotusti pakko kokea. Meille oli tärkeää olla joustavia ja harkita kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja varmistaaksemme sen, että tapahtumalle löytyisi paikka tämän vuoden MM-kalenterissa, pandemian aiheuttamista, yhä jatkuvista ongelmista huolimatta, kansainvälisen autoliitto FIA:n rallipomo Yves Matton kommentoi muutosta.

– On mielenkiintoista nähdä tämä muutos, että tapahtuma siirtyy lokakuun alkuun ja varmasti hieman erilaisiin sääolosuhteisiin – toivottavasti katsojien kera.

Juuri katsojien saaminen erikoiskokeiden varteen oli tärkein tekijä, miksi kalenterimuutokseen päädyttiin. Suomen MM-ralli jäi koronapandemian vuoksi ajamatta jo viime kesänä. AKK:lla ei ole varaa jättää rahasampoaan käyttämättä toista kertaa putkeen.

– Koronavirustilanne vaikuttaa edelleen rallin MM-sarjan kalenteriin kaudella 2021, niin kuin kaikkiin muihinkin kansainvälisiin, säännöllisesti järjestettäviin urheilutapahtumiin ja -sarjoihin ympäri maailmaa. Uskomme, että Suomen MM-rallin päivämäärämuutos heinäkuun lopusta lokakuun antaa faneille parhaat mahdollisuudet päästä liittymään seuraamme Jyväskylän seudun erikoiskokeilla, WRC Promoottorin tapahtumajohtaja Simon Larkin sanoo.

– Suomalaisten rallifanien intohimo ja innostuneisuus ovat kerrassaan legendaarisia – ja niiden luoma tunnelma meiltä on tämän pandemian aikana valitettavasti puuttunut – joten hyödynnämme kaikki mahdollisuudet voidaksemme toivottaa suomalaiset fanit turvallisesti takaisin seuraamme, Larkin jatkaa.

Suomen MM-rallin ajankohdan vaihdos myös hieman vähentää WRC-tiimien kiirettä kesän osalta. MM-rallit jatkuvat tällä viikolla Kroatiassa. Sen jälkeen on edessä toukokuussa Portugalin sekä kesäkuussa Sardinian sekä Kenian kisat. Heinäkuussa MM-pisteistä ajetaan puolestaan Virossa.

Elokuussa WRC-karkelot nähdään puolestaan Belgiassa ja syyskuussa Kreikassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat