FIA etsii uutta rallitähteä videopelin avulla – ”WRC-unelma on saavutettavissa entistä paremmin”

Fia Rallystar
Fia Rallystar ohjelma on lanseerattu. Kuva: FIA
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA lanseerasi torstaina Rally Star -nimisen ohjelman, jossa etsitään seuraavaa rallitähteä videopelin avulla.

FIA, videopelivarusteita valmistava NACON sekä videopelivalmistaja KT Racing ovat kehittäneet ohjelman, jossa WRC9-pelin kautta voi nousta aina rallin MM-sarjaan saakka. Homma kännistyy joulukuussa ja ensimmäiset karsinnat ajetaan vuoden 2021 aikana. Kaikilla joilla on PC tai pelikonsoli voivat lähteä mukaan tavoittelemaan paikkaa valmennusohjelmassa, johon valitaan yhteensä seitsemän finalistia sekä vähintään yksi naiskuski.

Iältään hakijoiden on oltava 17-26-vuotiaita. Karsinnat läpäisevät henkilöt pääsevät lopulta todistamaan taitonsa myös oikeilla pikataipaleilla rallin MM-sarjan JWRC-luokassa.

Pelinä toimii siis uusi WRC9, jossa on mukana 13 kauden 2020 osakilpailusta.

– FIA Rally Star on innovatiivinen ja globaali ohjelma, jonka myötä olemme kehittäneet uuden ratkaisun nuorille kyvyille ympäri maailman todistaa taitonsa. NACON ja KT Racing olivat heti innolla mukana projektissa ja he todistivat intohimonsa. Emme olisi voineet toivoa parempaa pelialustaa kuin WRC9, josta lupaavimmat kandidaatit saadaan esiin, FIA:n rallipomo Yves Matton sanoo.

– Rallin MM-sarja tuo yhteen kaikki lajin fanit eri mantereilta. Monet toivovat, että he pääsisivät jonain päivänä itse ajamaan ja nyt se WRC-unelma on saavutettavissa entistä paremmin. Nyt sitä unelmaa on mahdollista elää, Matton jatkaa.

Idea videopelin kautta etsittävästä uudesta WRC-tähdestä on kiistatta kiehtova.

– Se ajatus, että tulevaisuuden rallitähdet aloittavat ammattilaisuransa WRC9-pelin myötä on todella mielenkiintoinen. Se myös antaa meille ison palkinnon siitä kovasta työstä, jota olemme tehneet vuosien varrella, WRC9-pelin tuotannosta vastanneen KT Racingin toimitusjohtaja ja perustaja Roman Vincent kommentoi.

– WRC:n eSports-puoli on jo ollut menestyksekäs ja sieltä on noussut monia erittäin lahjakkaita pelaajia. Emme malta odottaa, että näemme, ketkä ovat FIA Rally Starin ensimmäiset finalistit.

Lue myös nämä

  • Uusimmat