Quantcast

FIA esitteli uuden ranking-järjestelmän – ralli ottaa ensi kaudella mallia golfista ja tenniksestä

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier lienee ensimmäisessä rallirankingissa aika korkealla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA on kyhännyt ralliin golfista ja tenniksestä muun muassa tutun ranking-systeemin.

Ensi vuonna Global Rally Ranking (GRR) laittaa kaikki kansallisella, alueellisella ja kansainvälisellä tasolla ajavat kuskit järjestykseen. Uusi päivitetty lista julkaistaan joka keskiviikko kello 18.00 (CET).

Ranking-menestyksestä ei ole luvassa palkintoja, kuten ei muissakaan lajeissa, joissa vastaava systeemi on käytössä. Sen sijaan FIA tavoittelee systeemillä parempaa vertailua rallikuskien ja -kartanlukijoiden kesken maailmanlaajuisesti.

FIA Global Rally Ranking
FIA Global Rally Ranking

 

Kaikki kansanväliset FIA:n luokitukseen kuuluvat rallit ovat mukana uudessa ranking-järjestelmässä tämän vuoden lokakuun 15. päivästä lähtien. Kansalliset rallit pääsevät systeemiin mukaan tammikuun alusta 2022. Huomioon otetaan tulokset 365 päivän ajalta ja vain 12 parasta tulosta lasketaan mukaan.

Luonnollisesti esimerkiksi MM-ralleilla on erilainen painoarvo rankingissa kuin esimerkiksi SM-sarjan kilpailuilla, jotka lasketaan kansallisen sarjan osakilpailuihin. MM-ralleilla kerroin on 1.0, kun taas kansallisen tason kisoilla 0,1.

– FIA:n Global Rally Ranking tarjoaa hienon mahdollisuuden korostaa eri kuskien ja kartturien saavutuksia. Se on myös näyteikkuna maailmanlaajuisesti. Meillä on ollut FIA:ssa pitkään tavoitteena luoda pitkäkestoinen järjestelmä, joka linkittää ralliperheen ympäri maailman eri tasoilla, FIA:n rallipomo Yves Matton hehkuttaa liiton verkkosivuilla.

– Tämä on tärkeää, sillä suurin osa autoista on kuitenkin Rally2-tasolla ja toisaalta taas monet kuskit kisaavat eri sarjoissa. Ralli on myös yksi harvoista lajeista, jossa amatööreillä on mahdollisuus kisata idoleitaan vastaan.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat