Fernando Alonso haluaa testata Toyotan WRC-autoa – Tommi Mäkinen näytti vihreää valoa

Fernando Alonso
Fernando Alonso: Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Formuloiden kaksinkertainen maailmanmestari, viime kauteen F1-uransa päättänyt Fernando Alonso testasi hiljattain Toyotan Dakar-rallissa käytettävää Hiluxia Etelä-Afrikassa.  

Alonson rallihalut eivät ole kuitenkaan vain maraton-kisoihin suunnatulla autolla tyydytetyt. Espanjalaisen Diario AS -lehden mukaan Alonso on pyytänyt Toyotan rallitallin pomolta Tommi Mäkiseltä mahdollisuutta testata Yaris WRC:llä.

Alonson testit on kuitenkin hieman hankala järjestää. FIA:n testiaikasäädöksien takia espanjalainen joutunee odottamaan mahdollisuuttaan jopa rallikauden loppuun asti. Yksi vaihtoehto voisi olla lennättää espanjalaistähti Puuppolaan ajamaan Yariksella rallitiimin päämajan lähistöllä.

– Ongelmana on FIA:n testien määrän rajoittaminen. Siksi testimahdollisuutta on vaikea järjestää lyhyellä tähtäimeillä. Me kaikki kuitenkin haluamme, että Fernando pääsee testaamaan Yarista, joten yritämme etsiä siihen sopivan keinon, Mäkinen kertoo Diario AS -lehden printtiversiossa.

– Paras mahdollisuus lienee yhdistää testit johonkin meidän yhteistyötapahtumaan, jolloin sitä ei lasketa testipäiväksi. Fernando on tosi mukava tyyppi. Minulla oli mahdollisuus tavata hänet, kun olimme Japanissa, Mäkinen jatkaa.

Alonso ajaa tällä kaudella kestävyyskisoja World Endurance Championship -sarjassa juuri Toyota Gazoo Racingin tiimissä.

Lähde: Autohebdosport

 

Lue myös nämä