Quantcast

Extreme E -sarjan kauden avauksessa hurjia voltteja ja kolareita – ruotsalaiskuskit tykittivät voittoon

Täysin sähköinen Extreme E -sarja käynnistyi viikonloppuna Saudi-Arabiasta.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky ja Johan Kristoffersson
Mikaela Åhlin-Kottulinsky ja Johan Kristoffersson juhlivat Saudi-Arabiassa. Kuva: Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saudi-Arabian röykkyisellä radalla sattui ja tapahtua sekä alkuerissä että myös välierissä ja finaalissa. Lopulta kisa saatiin ajettua yhden punaisen lipun jälkeen.

McLaren tuli täksi kaudeksi mukaan Extreme E -karkeloihin ja sai mukavan alun, kun Tanner Foust ja Emma Gilmour selvisivät Crazy Race -lähdön kautta loppukilpailuun. Finaalissa tuli kuitenkin niin sanotusti noutaja, kun Foust kaatoi autonsa katon kautta ympäri ja joutui keskeyttämään. Foustin kolarin jälkeen finaalilähtö keskeytettiin. Ensimmäisenä vaihtoon tuli Carlos Sainz ennen Sebastien Loebia. Kolmantena vaihtoi puolustavan mestarin RXR-tiimin Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

https://twitter.com/ExtremeELive/status/1495394809560850438

Loppukilpailun toinen vaihe uusittiin samoilla aikaeroilla, joilla tiimien ensimmäiset kuskit tulivat vaihtoalueelle. Rallicrossin maailmanmestari, RXR-tiimin Johan Kristoffersson onnistui nousemaan kärkeen ohi X44-tiimin Cristina Gutierrezin ja Sainzin tiimikaverin Laia Sanzin. Kristofferssonin loppukiri oli huima ja se riitti vahvistamaan ruotsalaiskuskien voitonjuhlat.

Dakar-voittaja Nasser Al-Attiyah joutui pettymään, kun qatarilainen ei selviytynyt ajoparinsa Jutta Kleinschmidtin kanssa finaaliin. Al-Attiyah koki kovia jo toisissa alkuerissä törmäiltyään espanjalaislegenda Carlos Sainzin kanssa.

https://twitter.com/ExtremeELive/status/1495035820532813826

Välierissä nähtiin draamaa, kun Genesys Andretti United -tiimin Timmy Hansen heitti isot voltit. Hansen ei kuitenkaan onneksi kokenut isompia kolhuja tilanteessa, mutta pettymys oli Hansenille ja hänen parilleen Catie Munningsille iso, sillä pisteet kauden avauksesta jäivät alhaiseksi.

https://twitter.com/ExtremeELive/status/1495348042232471561

Jo alkuerissä nähtiin vielä astetta rajumpi kolari, kun Veloce Racing -tiimin Christine Giampaoli Zoncan ODYSSEY21-kilpuri lähti hurjalle ilmalennolle. Giampaoli Zonza mursi tilanteessa nilkkansa ja loppuviikonlopun naista tuurasi varakuljettaja Hedda Håsas.

Extreme E -sarja jatkuu Island X Prix -kisalla toukokuun alussa. Kisapaikka on vahvistettu ja se on viime kauden tapaan Sardinian saari. Extreme E -sarjan kauteen mahtuu yhteensä viisi kisaviikonloppua. Kolme viimeistä kisaa käydään Senegalissa, Chilessä ja Uruguayssa.

Extreme E, Desert X Prix tulokset:

1. Johan Kristoffersson / Mikaela Åhlin-Kottulinsky 27.08
2. Carlos Sainz / Laia Sanz +2,48
3. Sebastien Loeb / Cristina Gutierrez +5,80
4. Kyly Leduc / Sara Price +25,20
5. Tanner Foust / Emma Gilmour +2 kierrosta

Katso alapuolelta, miten Sebastien Loeb ja Carlos Sainz testasivat Extreme E -autoa viime vuoden alussa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,360692″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat