Quantcast

Espanjalaisnestori jatkaa EM-rallin kärjessä, brittikuskilla hurja ulosajo

56-vuotias Luis Monzón johtaa Kanariansaarten EM-rallia seitsemän erikoiskokeen jälkeen.
Luis Felipe Monzon
Luis Monzón ajaa Kanariansaarten EM-rallin kärjessä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kanariansaarten EM-rallin lukuisia kertoja urallaan ajanut konkarikuski ajoi aamupäivällä kaksi pohja-aikaa ja nakutti jatkuvasti pätkäajoissa viiden sakkiin. Kotisaarellaan ajavan Monzónin etumatka ennen lauantain kuutta erikoiskoetta on 8,4 sekuntia ennen toista espanjalaista Nil Solansia.

– Tunnen painetta, mutta ajan kilpaa kotipätkilläni omien fanieni edessä. Se auttaa. Olen todella tyytyväinen ajooni ja minulla on ollut hauskaa, joten kaikki on kunnossa. Toivon, että pystyn jatkamaan samalla tavalla huomenna, Monzón kommentoi ERC+ -palvelun lähetyksessä.

– Olen tyytyväinen iltapäivään, mutta en ole vieläkään täysin tyytyväinen autooni. Kun renkaiden lämpötila on sopiva, kaikki toimii. Meidän on kuitenkin tehtävä vielä töitä ajotyylini kanssa sekä kehitettävä autoa, iltapäivän lenkillä kolme sijaa noussut Solans puolestaan totesi.

Ranskalainen Citroen-kuski Yoann Bonato on myös hyvin voittotaistelussa mukana. Bonaton ero kärkeen on 12,1 sekuntia. Neljännellä sijalla oleva Skodan Efren Llarena on jäänyt kärkimiehestä reilut 20 sekuntia.

– Jarrupolkimeni oli aivan järjettömän kuuma. En pystynyt kunnolla painamaan sitä, koska se poltti. Enkä edes laske leikkiä. Tänään on synttärini, ja kun katson Monzónin aikoja, niin tulevaisuuteni on varmasti hyvä. Hän on todella nopea, mutta huomenna on vielä pitkä päivä, pian 39 vuotta täyttävä Bonato velmuili.

Perjantain hurjimmasta ulosajosta vastasi Ford Fiesta Rally4 -autolla kilpaillut brittikuski Jon Armstrong, joka rysäytti rajusti kaiteeseen neljännellä pätkällä. Britin onneksi kaide kesti, sillä pudotus rinteeseen olisi ollut raju. Auto meni niin huonoon kuntoon, ettei Armstrong enää voi jatkaa kilpailua. Armstong vahvisti Twitterissä, että on rajun tällin jälkeen kunnossa, kuten myös kartanlukija Brian Hoy.

Katso alapuolelta torstain aika-ajopätkän parhaat palat. Kisan tilanne videon jälkeen.

Kanariansaarten EM-ralli, tilanne EK7/13 jälkeen:

 1. Luis Monzón    Skoda 59.48,5
 2. Nil Solans    Skoda  +8,4
 3. Yoann Bonato   Citroen +12,1
 4. Efren Llarena   Skoda  +20,3
 5. Enrique Cruz   Ford  +27,0
 6. Grzegorz Grzyb  Skoda  +40,2
 7. Josep Bassas   Skoda  +41,8
 8. Javier Pardo   Skoda  +42,5
 9. Simone Campedelli Skoda  +48,4
10. Norbert Herczig  Skoda +1.09,6
11. Simone Tempestini Skoda +1.09,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat