Espanjalaiskuljettajan EM-titteli varmistui jo ennen viikonlopun rallia – ”Minulla ei ole sanoja”

Rallin EM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Tshekissä perinteikkäällä Barum-rallilla.
Sara Fernandez ja Efren Llarena
Sara Fernandez ja Efren Llarena. Kuva: @world/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Euroopan mestaruuden suhteen panoksia ei kuitenkaan enää ole, sillä espanjalaisten Efren Llarena ja Sara Fernandezin mestaruus varmistui jo ennen Tshekin asvalttiosakilpailun alkua.

Llarenan ensimmäinen ja Fernandezin uran toinen EM-titteli varmistui, kun romanialainen Simone Tempestini veti osallistumisensa pois Tshekin kisasta. Tempestinin mestaruussauma oli lähinnä teoreettinen, mutta nyt homma on saanut viimeisen sinettinsä.

Llarena sijoittui viime kaudella EM-sarjassa toiseksi Andreas Mikkelsenin jälkeen. Llarena on ensimmäinen rallin Euroopan mestari sitten vuoden 1980 ja Antonio Zaninin. Fernandez puolestaan voitti kartturien EM-tittelin jo viime kaudella.

– Minulla ei ole sanoja. Tämä on unelmien täyttymys. Unelma alkoi elämään neljä vuotta sitten, kun ajoimme ensimmäistä kertaa EM-sarjassa Rally Team Espanjan riveissä. Voitimme junioreiden mestaruuden sekä ERC3-tittelin ja nyt kaikkein suurimman. Tämä on fantastista, Llarena hehkuttaa.

Llarena on ajanut tällä kaudella intialaisyhtiö MRF:n renkailla. Myös rengasvalmistajalle titteli on ensimmäinen laatuaan. Llarena on ajanut tällä kaudella voittoon Azorien EM-rallissa sekä lisäksi podiumille Latviassa ja Kanariansaarilla.

Rallin EM-sarjassa ajetaan vielä ensi viikonlopun Tshekin kisan lisäksi Katalonian asvaltilla lokakuussa.

Lue myös nämä