Espanjalainen WRC-konkari pääsi ensi kertaa uuden hybridikilpurin rattiin – ”Se tuntuu ihan formulalta!”

Hyundai i20 N Rally1
Hyundai i20 N Rally1. Kuva:: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalainen Dani Sordo on saanut ensimmäiset maistiaiset ensi kauden työkalustaan Hyundai i20 N Rally1 -autosta. 

Hiljattain vuoden jatkosopimuksen korealaisvalmistajan kanssa tehnyt Sordo pääsi testaamaan uutta hybridikilpuria perjantaina Alba-rallista tutuilla erikoiskokeilla.

Hyundain on tällä viikolla ajanut isot kisasimulaatiotestit Italiassa, joihin on kuulunut testipätkien lisäksi siirtymät ja renkaidenvaihtopisteet sekä muu rallille ominainen toiminta. Keskiviikkona testit aloitti Thierry Neuville ja torstaina oli Ott Tänakin vuoro ajaa Hyundaita.

Kuljettajilla on edessään iso työmaa, sillä ensi kauden hybridiralliautoissa tekniikka karsitaan, joten ajotyyliä on pakko muokata. Hybridienergian tuoma lisäteho oli kuitenkin Sordon mieleen.

– Se on ihan uskomatonta, miten auto menee mutkasta mutkaan, kun sähkömoottori tulee myös peliin mukaan. Se tuntuu ja Formula1-autolta, Sordo hehkuttaa espanjalaislehti Marcan sivuilla.

– Auto painaa vähän enemmän ja kartturin paikka on hieman outo. Minua myös mietityttää, että mihin ne akut lopulta tulevat. Kyllä tässä oppimista riittää, kun uusia juttuja on paljon auton sisässä. Täytyy vain opiskella ahkerasti,  Sordo jatkaa.

Perjantaina testannut Sordo aloittaa jo 16 kautensa MM-sarjassa. Espanjalaismedia kirjoitti pari viikkoa sitten ajetun Katalonian osakilpailun yhteydessä, että tuleva kausi olisi Sordon uran viimeinen huipputasolla. Mies ei kuitenkaan itse asiaa vahvistanut.

Katso alapuolelta koostevideo Sordon testipäivästä. Videon on Youtubeen tehnyt mrallyvideo. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat