Quantcast

Esapekka Lappi valmis ryhtymään Jari-Matti Latvalan keikkakuskiksi – ”Motivoi ehdottomasti!”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime kauden jälkeen WRC-ajopaikkansa menettänyt Esapekka Lappi on antanut kovat näytöt WRC2-luokassa tänä vuonna. 

Lappi on ajanut Printsportin Volkswagen Polo R5:lla sekä Rovaniemellä helmikuussa että viime viikolla Portugalissa. Molemmista ralleista pieksämäkeläinen kuittasi selkeät voitot.

– Onhan nämä olleet, ei ehkä dominoivia, mutta ainakin selkeitä voittoja. On nähty, että kuka siellä määrää. Kyllä nämä jonkilaisia näyttöjä ovat ihan varmasti olleet. Luulen, että tallipomot ovat huomanneet, Lappi sanoi Rallit.fille Portugalin rallin jälkeen.

– Nyt ryhdytään sitten miettimään, että mitä seuraavaksi. Ei meillä taida olla rahkeita ajaa täyttä sarjaa WRC2-luokassa, vaikka olisihan se hieno juttu. Toki jos joku mahdollisuutta tarjoaisi, niin mikä ettei. Auton pitää olla kilpailukykyinen ja tämä ainakin on sellainen ollut, Lappi jatkoi.

Ensi kaudeksi tarjolla WRC-kategoriassa tulee olemaan muutama ajopaikka. M-Sport Ford etsii kuljettajaa johtamaan tiimiä ja myös Jari-Matti Latvalan vetämässä Toyotan tiimissä todennäköisesti puolikkaan kauden pesti avautuu markkinoille. Latvala itse vihjasi Portugalin kisan jälkeen, että juuri Lappi ja M-Sportia tätä nykyä edustava Teemu Suninen ovat kiinnostavia nimiä.

Mutta kiinnostaisiko Lappia jakaa Toyotan kolmas tehdastallin pirssi osa-aikaeläkkeelle siirtyvän seitsenkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin kanssa?

– Eihän se tälläisen lomavuoden jälkeen olisi huono aloitella siitä. Semmoinenkin motivoi ehdottomasti. Silti se olisi oikealla vehkeellä ja hyvässä tiimissä. En mä näe siinä mitään ongelmaa, miksi se ei motivoisi, Lappi summasi.

– Se asia ei ole kuitenkaan minun päätettävissä. Toistaiseksi heidän strategia on ollut, että he ajattavat vain kolmella kuskilla täyttä ohjelmaa. Ehkä ne nyt aikoo sitä taktiikkaa muuttaa, en tiedä.  Ovat he ainakin nähneet, mitä Hyundai on tehnyt, ja se on todistetusti toiminut.

Paluu myös viime kauden työnantajan M-Sportin leipiin olisi mahdollista. Niin sanotusti kaikki käy, kunhan alla olisi WRC-auto.

– Kaikki on toistaiseksi mahdollista ilman muuta. En epäile M-Sportin  kilpailukykyä yhtään. Yllättävän kovaa se menee tuo nykyinenkin auto uudella moottorilla. Ei varmasti tule olemaan huono se ensi vuoden autokaan, Lappi totesi.

– Minulla on edelleen se pitkän ajan tavoite, mikä on joskus asetettu, eli voittaa maailmanmestaruus  pääluokassa.  Se minua motivoi jatkamaan. Hampaankolossa on ylipäätään aika paljon parilta viime vuodelta WRC-kisoista. Kilpailukykyisellä autolla olisi kiva päästä vetämään.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin kooste. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,374836″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat