Quantcast

Esapekka Lappi tuskaillut koko kauden Citroenin säätöjen kanssa – ”Auto on rakennettu enemmän Ogierin ajotyylille”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Esapekka Lappi oli varsin positiivisella tuulella Suomen MM-rallin aattona, vaikka kausi MM-sarjassa on Ruotsin rallin toista sijaa lukuun ottamatta ollut melkoista taaperrusta.

– Aika hyvä fiilis on, kuten on aina ennen Jyväskylää. Aina tänne on kiva tulla ja odotan innolla rallia. Maanantaina tuntui ihan perhosia vatsassa, kun tännepäin lähti ajelemaan, pieksämäkeläinen sanoi.

– Lähdetään vain rennosti ajelemaan. Katsotaan, mihin se riittää. Kaikkihan tätä kommenttia vihaa, mutta tällä mennään nyt, Lappi kiersi kysymyksen tavoitteesta kotiralliin.

Suomalaiskuski on kamppaillut koko kauden ajan C3 WRC:n säätöjen kanssa. Citroeniin tuli kaivattu päivitys ennen Suomen rallia, mutta Lappi ei kokenut sitä testeissä sopivaksi Keski-Suomen sorateille.

– En itse asiassa aja niillä päivityksillä. On meillä toki jotain uutta autossa. Se päivitys geometrian osalta keulassa ei oikein minun tyylille täällä Jyväskylässä sovi. Sebillä (Ogier) se on, mutta minä en kokenut sitä tänne hyväksi, Lappi paljasti.

Lapin ajotyyli on varsin erilainen kuin kuusinkertaisen maailmanmestarin Ogierin. Säätöjen suhteen Ogier voi siis auttaa suomalaista varsin vähän.

– En ole apua pyytänyt, mutta en oikein tiedä, miten hän pystyisi auttamaan. Omassa päässä ne ongelmat lähinnä ovat. En koe, että hän voi minua jeesata. Meillä on niin eri ajotyyli. Toki me voimme iskunvaimentimista ja klikeistä jutella, Lappi myönsi.

– Koitin ajotyyliä muuttaa niin paljon kuin pystyn, mutta sitten ajaminen kärsi. En pystynyt enää keskittymään nuottiin. Sebin säädöissä auto on tosi kulmikas ja minä en yhtään tykkää sellaisesta. Minulle parempi on jouhea auto, joka menee pyöreämmin.

Millaiset ovat Latvalan, Teemu Sunisen ja Esapekka Lapin lähtöasetelmat Suomen MM-ralliin? Katso alta Rallit.fin ennakkoanalyysi!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2284,274419″ ap mute]

 

Lappi tunnusti, että taistelu Citroenin säätöjen kanssa on välillä sysännyt itseluottamuksen pohjalle.

– Kun auto ei mene niin kuin haluaa, niin ajaminen ei ole rentoa. Sitä on vähän lukossa koko ajan myös henkisesti. Toivotaan, että se on nyt taas parempi. Mentiin jo oikeaan suuntaan testeissä. Viikonloppu näyttää, auttoiko se vai ei, Lappi totesi.

– Auto on rakennettu enemmän Ogierin ajotyylille, tosin jo kaksi vuotta sitten. Ei tällä tiimillä välttämättä ole kokemusta minun ajotyylistä, jota olen viimeiset kuusi vuotta toteuttanut. Se tästä hommasta varmasti on tehnyt haastavan.

Lue myös:

Lue myös nämä

  • Uusimmat