Esapekka Lappi tietää, mitä menestyminen rajussa Turkin rallissa vaatii – ”Pitää käyttää päätä”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Citroenin Esapekka Lappi starttaa varmasti kaksijakoisin miettein ensi viikon Turkin MM-ralliin. 

Edellisessä osakilpailussa Saksassa Citroen oli pahasti hukassa. Sen sijaan Suomen soralta Lappi nappasi elokuun alussa toisen sijan. Turkissa ajetaan niin ikään soralla, mutta täysin erilaisissa olosuhteissa.

– Tässä rallissa pitää käyttää päätä. Pitää ymmärtää, milloin voi hyökätä ja milloin on parasta vain nostaa jalka kaasulta suojellen autoa, Lappi summaa ensi viikon haasteen.

Viime kaudella Lappi ajoi Turkissa Toytalla ja tuloksena oli keskeytys. Jopa Citroenin rallitallin tulevaisuuden kannalta tuloksia olisi saatava aikaan. Vaarana on, että ranskalaisvalmistaja nostaa jatkuvien haasteiden takia kohta kädet kokonaan pystyyn ja keskittyy seuraavat vuodet kokonaan hybridikilpurin kehitykseen.

Lappi myöntää, että Turkin kivikkoisilla ja erittäin rajuilla erikoiskokeilla ajamisen nautinto on välillä kaukana.

– Ei se ole välttämättä ihan sellaista rallin ajamista, mistä minä tykkään. Jos voimme kuitenkin yhdistää suoritukseemme kestävyyttä, luotettavuutta sekä vähän vauhtia ja jos selviämme ilman rengasrikkoja, niin se voi tuoda hyvän tuloksen, Lappi sanailee.

Rallin MM-sarja jatkuu äärimmäisen kovissa olosuhteissa. Katso alta, mitä Turkin osakilpailussa on luvassa ja mitä mieltä huippukuskit ovat kisasta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

 

Citroen-pomo Pierre Budarin mukaan talli on valmistautunut Turkin koitokseen niin hyvin kuin mahdollista on.

– Viime vuonna varmasti me kaikki yllätyimme siitä, miten paljon Turkin ralli vaatii autolta. Nyt olemme hyvin tietoisia haasteesta, joka meillä on edessämme. Olemme valmistautuneet huolellisesti kisaan, Budar summaa.

– Meillä oli hyvät ralliin valmistavat testit Kreikassa. Pätkät olivat siellä todella kovia. Auton luotettavuus on isossa roolissa ensi viikonloppuna. Iso tekijä on myös sillä, että pystyy välttämään pahimmat karikot. Me todella haluamme palata podiumille ja taistella mestaruudesta, Budar jatkaa.

Citroenin ranskalaistähdellä Sebastien Ogierilla on vielä pieni mahdollisuus napata uransa seitsemäs mestaruus. Eroa Toyotan Ott Tänakiin on jo 40 pistettä, joten Turkissa Ogierin on melkein pakko jo olla virolaisen edellä lopputuloksissa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö