Esapekka Lappi tähtää jälleen korkealle MM-rallissa, mutta yksi huolenaihekin löytyy – ”Hikoilen aika helposti”

Hyundain suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi lähtee luottavaisena ensi viikon Sardinian MM-ralliin.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Takataskussa on palkintosijat kahdesta perättäisestä rallista, kun pieksämäkeläinen ajoi sekä Kroatiassa että Portugalissa kolmanneksi. Lappi pääsee hyvältä lähtöpaikalta Sardinian soralle, sillä mies lähtee reitille kuudentena autona.

– Sardinian kisa on aika hidas luonteeltaan ja pätkät ovat tosi teknisiä. Toiset lenkit ovat todella haastavia renkaille ja autolle. Maakiviä nousee paljon esiin ja myös irtokiviä tulee teiden reunoilta tielle, Lappi sanoo.

– Perjantai on Sardiniassa aina ratkaiseva päivä, jos haluaa hyvän kisan aikaiseksi. Meidän päätavoitteemme onkin juuri perjantain pätkillä.

Lappi oli viime vuonna Toyotan ratissa erinomaisessa vauhdissa Sardiniassa, sillä suomalaiskuski johti kilpailua perjantain jälkeen. Lauantaiaamun Tempio Pausanian avauspätkällä homma kuitenkin päättyi ulosajoon.

Vanhoja Lappi ei muistele, mutta yksi pieni huolenaihe miehellä on ennen kisaviikkoa.

– Sardiniassa on monesti pätkillä yli 30 astetta lämmintä. Se lisää haastetta. Minä hikoilen aika helposti, joten minun on huolehdittava hyvin ravinnosta ja nesteytyksestä, Lappi miettii.

Hiki tai ei, Lappi haluaa jatkaa palkintoputkeaan Välimeren saarella.

– Toiveissa on tasainen suoritus ja kivien välttely, ettei rengasrikkoja tule. Sen myötä uskon, että voimme tuoda tiimille podiumin.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstaiaamun testierikoiskokeelle. Itse kisassa ajetaan 19 pikataivalta ja noin 320 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat