Esapekka Lappi paljasti yksityiskohtia Citroen-sopimuksestaan: ”Meillä on mustaa valkoisella”

Esapekka Lappi edusti vielä muutama päivä sitten Toyotan värejä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Esapekka Lappi vaikutti huojentuneelta, kun hän sai viimein keskiviikkona puhua Citroen-sopimuksestaan.

Lappi joutui vastailemaan viime kuukausien aikana useaan otteeseen kysymyksiin, jotka koskivat hänen jatkosuunnitelmiaan rallin MM-sarjassa. Keskiviikkona varmistui, että Lappi jättää Toyotan kuluvan kauden jälkeen ja siirtyy Citroenille.

– Eipähän tarvitse enää valehdella päin naamaa. Se helpottaa, Lappi naurahti Rallit.fille heti sopimusjulkistuksen jälkeen.

– Tämä on ollut minulla jo aika kauan tiedossa, Lappi lisäsi.

Lappi vahvisti, että hän on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Citroenin kanssa. Näin ollen pieksämäkeläinen ajaa kaksi seuraavaa kautta viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin tallikaverina.

Ranskalainen tiimi ja tallikaverina ranskalainen maailmanmestari – pikaisesti arvioituna Lapille on tarjolla kakkoskuskin rooli Citroenilla. Vai onko asia sittenkään näin?

– Meillä on mustaa valkoisella, että minusta ei tule suoraan kakkoskuskia. Toki asetelma on tietyllä tavalla sellainen, mutta sopimuksessa on tietyt ehdot, jotka rajoittavat.

– Asia ei ole niin, että olen jäämässä varjoon Citroenilla. Meillä tulee olemaan samanlaiset autot Sebin kanssa. Tällaiset hommat on varmistettu, Lappi paljasti.

Lappi oli saanut sopimustarjouksen myös Toyotalta, joka on näyttänyt iskukykynsä tällä kaudella. Talli johtaa valmistajien MM-sarjaa, ja lisäksi virolaiskuljettaja Ott Tänak on yhä mukana maailmanmestaruuskamppailussa.

– Se varmasti näyttää tosi hurjalta rallikatsojien ja ralliperunoiden silmiin, kun hyppää pois tiimistä, jolla on voittaja-auto ja joka johtaa sarjaa. Mutta Citroenilla oli kova motivaatio saada minut. Se puolestaan motivoi minua, että he ovat valmiita tukemaan minua paljon, Lappi sanoi.

Lappi on jo hahmotellut tavoitteita kahdelle seuraavalle vuodelle.

– Totta kai aina pitää pyrkiä parantamaan. Ensi vuonna yritetään haastaa Sebiä niin paljon kuin mahdollista. Seuraavana vuonna ajetaan ainakin samaa vauhtia Sebin kanssa tai mennään kovempaa. Lähdetään siitä.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja