Esapekka Lappi paljasti: Bottas ajoi myös Citroenilla – ”Paljon paremmin meni”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Formulatähti Valtteri Bottas on testaillut ahkerasti rallin MM-sarjan kalustoa kesälomallaan.

Ensin mies piipahti Toyota Yaris WRC:n ratissa Keski-Suomen soralla ja jatkoi elokuussa asvaltilla Ford Fiesta WRC:n ratissa Saksassa. Heti Ford-testin jälkeen hän vieraili myös Citroenin testissä.

Bottaksen ”oppaana” Citroen-visiitillä toimi tallin suomalaispilotti Esapekka Lappi.

– Valtteri ajoi itse, ei hän minun kyydissä käynyt, Lappi paljasti Rallit.fille.

– Hän tykkäsi kovasti hommasta. Tuntuu, että hän tykkää oikeinkin paljon rallista. Hän ajoi tosi hyvin. Meidän testipätkä oli aika ratamainen sinä päivänä. Melko kovaa hän rupesi jo ajamaan.

Fordin testeissä Bottas spinnaili urakalla, mutta Lapin mukaan Citroenilla homma sujui paremmin.

– Fordilla oli vähän liukasta. Ymmärrän sen hyvin. Se voi olla aika myrkkyä, kun pito häviää välillä. Formuloissa pito on kuitenkin jatkuvaa. Asvaltilla kun lähtee irti, niin se on vaikeaa. Aika paljon paremmin meni joka tapauksessa Sitikalla, Lappi jutteli.

Bottas aloitti rallikokeilut tammikuussa ajamalla Tunturirallin. Nastolalainen on ajanut kaikilla muilla paitsi Hyundain WRC-autolla. Paljon onkin spekuloitu, milloin koittaa Bottaksen ensimmäisen MM-rallin aika.

– Kannattaa kysyä Valtterilta itseltään. Parempi kun pidän turpani kiinni siitä asiasta, Lappi naureskeli arvoituksellisesti.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Saksan asvaltilla. Lappi ei toivo rallista liikoja, vaikka sijoittui edellisessä kisassa Suomessa toiseksi.

– Maaliin asti pitää päästä ja se yleensä kantaa tässä rallissa pitkälle. Maltti on valttia, Lappi jutteli.

– Pitkällä Panzerplatten pätkällä lauantaina rengasrikkojen riski on todella iso. Jos selviää kisan ilman rengasrikkoja, niin tulos on taatusti hyvä. Silloin voi olla lähellä podiumia.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö