Esapekka Lappi palaa tositoimiin! Historian ensimmäisen Latvian MM-rallin osallistujalista julki

Hyundain WRC-tallin suomalaiskuski Esapekka Lapin pitkä ajotauko päättyy heinäkuun puolivälissä.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Historian ensimmäisen Latvian MM-rallin osallistujalista julkistettiin tiistaina. Siitä kävi ilmi, että Lappi ohjastaa Hyundain kolmatta Rally1-autoa Baltiassa. Edellisen kerran suomalainen ajoi MM-sarjassa Keniassa maaliskuussa. Ajotaukoa tositoimista tulee siis nelisen kuukautta.

Rally1-autoja Latviassa on mukana yhteensä kymmenen kappaletta. Lapin lisäksi Hyundailla ajavat vakikuljettajat Thierry Neuville sekä Ott Tänak. Toyotan leirissä kisaavat puolestaan Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

M-Sport Fordilla on kolme autoa lähtöviivalla Latviassa, sillä Adrien Fourmaux’n ja Gregoire Munsterin lisäksi mukana on Puolan MM-rallissa ykköstasolla tällä viikolla debytoiva Martins Sesks. Puolassa latvialainen tosin ajaa ilman hybridiyksikköä, mutta kotikisassaan Latviassa Sesksillä on allaan täysiverinen Ford Puma Rally1 -auto.

Sami Pajarin piti tehdä debyyttinsä MM-sarjan pääluokassa Latviassa, mutta ensiesiintyminen siirrettiin kotiteille Suomeen elokuun alkuun. Latviassa Pajari kisaa tuttuun tyyliin vielä Toyotan Rally2-autolla. Samassa luokassa pisteistä kilvoittelevat lisäksi muun muassa Oliver Solberg, Nikolai Grjazin ja Gus Greensmith. Myös Amerikan rallisarjan mestari Brandon Semenuk on ensi kertaa lähtöviivalla MM-tasolla.

Yhteensä Rally2-autoja nähdään Latvian sorateillä 24 kappaletta. Rally3-autoja on mukana neljä ja Rally4-autoja kaksi. Yhteensä autokuntia on siis mukana 40.

Suomalaisista Rovanperän, Lapin ja Pajarin lisäksi mukana ovat Hyundailla kisaavat Emil Lindholm ja Teemu Suninen sekä Toyotan Mikko Heikkilä. Lisäksi Matias Peippo kartturoi Fordin Rally3-autolla ajavaa taipeilaista Enola Hsiehia.

Katso osallistujalista kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat