Esapekka Lappi pääsi jo Toyotan WRC-auton rattiin!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi on päässyt jo ottamaan tuntumaa Toyotan WRC-autoon. Lappi ja kartanlukija Janne Ferm testasivat kilpuria Suomessa maanantaina. 

Theteevoman on ladannut Youtubeen komean videon Lapin ja Fermin testeistä. Videon voit katsoa artikkelin yläpuolelta. 

Lappi pääsee ensimmäistä kertaa WRC-auton rattiin sitten viime joulukuun Monzan MM-rallin, kun Suomen MM-ralli ajetaan lokakuun ensimmäisinä päivinä. Viime kaudella Lappi edusti M-Sport Fordin WRC-tallia, mutta jäi työttömäksi kauden jälkeen.

Pieksämäkeläinen on osallistunut tänä vuonna kahteen MM-ralliin Printsportin Volkswagen Pololla ja voittanut WRC2-luokan sekä helmikuussa Rovaniemellä että toukokuussa Portugalissa. Nyt edessä on kotikisa Yaris WRC:n puikoissa. Lappi edusti Toyotaa vuosina 2017-18.

Rallit.fin tietojen mukaan Lappi testaa Toyotaa vielä toistamiseen edellisenä viikonloppuna ennen Suomen osakilpailua. Lappi voitti Suomen MM-rallin Toyotalla kaudella 2017. Lapin lisäksi Toyotan WRC-autolla Suomessa kilpailevat Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä, Elfyn Evans sekä Takamoto Katsuta.

Pieksämäkeläispilotti on vahvimmin ehdolla ensi kaudeksi Toyotan kolmanteen autoon, kun Ogier jää osa-aikaeläkkeelle. Ranskalaismestari ajaa vain valikoituja kisoja, ja muut rallit jäisivät Lapille. Evans ja Rovanperä jatkanevat tehdastallissa ja Katsuta ajaa satelliittitiimissä täyden kauden niin ikään.

Katso alapuolelta Lapin haastattelu voitokkaan Portugalin MM-rallin jälkeen. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat