Esapekka Lappi pääsi ensi kertaa Toyotan Rally1-hybridiauton rattiin – testasi Espanjassa

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallissa ensi kaudella ajava Esapekka Lappi on päässyt ensimmäistä kertaa kokeilemaan uutta GR Yaris Rally1 -hybridikilpuria. 

Pieksämäkeläinen testasi ensi kaudella MM-sarjaan tulevaa Rally1-autoa Espanjassa perjantaina. Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans ajoi alkuviikosta kaksi testipäivää, Kalle Rovanperä yhden ja lopulta myös Lappi pääsi uuden auton rattiin.

Ilmeisesti Lapin testeihin ei ole löytänyt kovin montaa rallifania paikalle, sillä pidempää Youtube-videota perjantain soralla ajetuista testeistä ei löydy. Sen sijaan Toyotan rallitalli julkisti Twitterissä pienen maistiaisen neljän päivän testirupeamasta.

Lappi ajaa ensi kaudella Toyotan kolmatta autoa jakaen ajovastuun Sebastien Ogierin kanssa. Jo uransa kahdeksatta mestaruutta ensi viikolla Monzassa jahtaava Ogier testasi viime viikonloppuna Toyotan WEC-autoa Bahrainissa. Tiimin japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta on puolestaan ollut Japanissa ajamassa näytösluontoisia vetoja tallin WRC-autolla.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala epäili aiemmin, että Lapin ensimmäiset testit uudella Rally1-autolla menevät aivan loppuvuoteen tai ensi vuoden alkuun. Ilmeisesti nyt aikaa kuitenkin oli, kun Ogierilla ja Katsutalla oli muita kiireitä.

– Luulen, että Esapekan osalta testit Rally1:lla voivat mennä loppuvuoteen. Meillä on vielä Monte Carlon testit tulossa ennen vuodenvaihetta, jotka Sebastien (Ogier) ajaa. Sitten kun pääsemme ajamaan lumella, on Esapekan vuoro olla ratissa, Latvala sanoi vielä lokakuussa Rallit.fille.

Täksi kaudeksi Lappi jäi ilman tehdaskuskin paikkaa, mutta kaksi luokkavoittoa WRC2:ssa sekä hyvä esitys Toyotan WRC-autolla Suomen MM-rallissa toivat ajopestin tulevaksi kaudeksi. Ogier on vahvistanut olevansa mukana kauden 2022 avausrallissa Monte Carlossa, joten Lappi saa todennäköisesti tulikasteensa uudella Rally1-autolla Ruotsin lumilla helmikuussa.

Hyundain rallitalli ajoi viime kuussa isot kisasimulaatiotestit Pohjois-Italiassa. Myös korealaisvalmistaja on jälleen tällä viikolla palannut Rally1-kehitystyön pariin.

Thierry Neuville testasi Ranskassa sorapätkällä i20 N Rally1 -autoa torstaina. Ardecho Rallyen koostaman videon voit katsoa alapuolelta. Mikäli video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat