Quantcast

Esapekka Lappi odottaa jo kotikilpailua – ”Olen valmis taistelemaan voitosta Suomessa”

Esapekka Lapin kausi Toyotan tehdastiimissä on alkanut kaksijakoisesti.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi avasi kautensa kolmannella sijalla Ruotsin lumilla, mutta kaksi seuraavaa kilpailua Kroatiassa ja Sardiniassa päättyivät keskeytyksiin. Sardiniassa pieksämäkeläinen johti kilpailua avauspäivän jälkeen, joten suorituskyky on olemassa.

Ensi viikon Kenian MM-rallissa Lappi ei ole ajovuorossa, sillä Toyotan tehdastallin kolmatta autoa komentaa Sebastien Ogier. Lappi palaa tositoimiin heinäkuussa Viron nopeassa sorakisassa, jonka jälkeen pisteistä ajetaan Keski-Suomessa.

Suomen MM-rallin Lappi on voittanut kertaalleen ja uskoo olevansa voittovauhdissa myös tällä kertaa.

– Suomesta alkaen voin jo odottaa jotain isoa tulosta tai ainakin haluan odottaa, Lappi sanoo Dirtfishin sivuilla.

Suomalaiskuski ei usko, että ajotauko näkyy myöskään Viron ultranopeilla teillä. Kilpailijoihin nähden Lapilla on kuitenkin vuoden verran vähemmän kokemusta Viron rallista. Kaudella 2020 Lappi oli Virossa seitsemäs Fordin ratissa.  

– En ollut siellä viime vuonna, mikä voi olla isoin tekijä. Uskon, että voin ajaa siellä hyvin, mutta en odota, että taistelisin voitosta Virossa, Lappi toteaa.

– Olen kuitenkin valmis yllättämään, mutta henkisesti on tärkeää, että saan hyvän suorituksen tehtyä. Sen jälkeen olen valmis taistelemaan voitosta Suomessa.

Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström on myös varma, että Lappi tulee menemään kovaa Keski-Suomen sorateillä elokuun alussa.

– Se on hänen kotirallinsa, joten tiedämme, että hän on siellä vahva. Sen hän todisti jo viime vuonna. Siksi odotamme häneltä paljon Virossa ja etenkin Suomessa, Lindström summaa viitaten Lapin viime syksyn neljänteen sijaan Suomen MM-rallissa.

Katso alapuolelta parhaat palat viime syksyn Suomen MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat