Quantcast

Esapekka Lappi laittoi norjalaistähden uholle tylyn lopun – ”Viikonlopun tavoite oli ajaa Andreasta pataan”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi antoi Rovaniemen MM-rallissa viime viikonloppuna kovat näytöt osaamisestaan. Pieksämäkeläinen otti suvereenin voiton WRC2-luokassa Volkswagen Polo R5:lla.

Lappi löi luokassa toiseksi sijoittuneen, Skodalla ajaneen Andreas Mikkelsenin liki 50 sekunnilla. Juuri Mikkelsenin lyöminen oli myös yksi viikonlopun päätavoitteesta, sillä olihan norjalainen aiemmin uhonnut voittavansa kaikki tämän kauden WRC2-karkelot ylivoimaisesti.

Suomalaiskuskin tavoin WRC-tasolle takaisin hamuava Mikkelsen toteutti lupauksensa tammikuussa Monte Carlossa, mutta napapiirillä kyyti oli kylmää, kun vastaan tuli Lappi.

– Tosi hyvältä tuntui lyödä Mikkelsen. Se oli oikeastaan koko viikonlopun tavoite, että pystyy ajamaan Andreasta pataan. Olisi myös kovasti kiinnostanut nähdä Jarin (Huttunen) vauhti. Nyt jäi hänen kyyti näkemättä. Tämä oli silti tärkeä juttu, ja kun oli vielä noin suvereeni voitto, niin vielä parempi, Lappi totesi Rallit.fille.

Huttunen joutui keskeyttämään jo rallin avauspätkällä moottorivikaan. Lappi huomasi, että tappio otti Mikkelsenillä koville.

– On me jonkun verran Andreaksen kanssa juteltu kisan aikana ja tänään (sunnuntaina) varsinkin. Eilen ei kyllä tullut juttelemaan, oli aika hiljaista miestä, Lappi naureskeli.

Viime kaudella moni epäili Lapin vauhdin hävinneen, kun tulokset M-Sport Fordin WRC-tallissa jäivät laihoiksi. Syy oli kuitenkin enemmän kaluston heikkoudessa kuin Lapin kyvyissä. Sen suomalaiskuljettaja todisti Rovaniemellä.

– Tästä hommasta nauttii eri tavalla, kun on kilpailukykyinen auto ja voi oikeasti ajaa voitosta. Se on mukavaa, kun on tunne, että ajaa äärirajoilla ja se konkretisoituu myös pätkän maalissa hyvänä aikana, Lappi kertoi.

– Aiemmin on ollut vähän tapana, että tuntuu hyvältä, mutta aika on huono. Tämä palkitsee eri tavoin ja se myös motivoi paljon enemmän.

Lappi ajoi Rovaniemellä italialaisen Movisport-tiimin listoilla WRC2-luokan pisteistä. Alla oli kuitenkin suomalaisen Printsportin kalusto. Tavoitteena on ajaa useita MM-ralleja tällä kaudella, mutta suunnitelmat ovat edelleen auki voitosta huolimatta.

– Pitää varmaan kohta alkaa kiristämään heitä, että jos haluatte pisteitä, niin tässä ollaan. Ei tämä varmasti huono juttu ollut, mutta en yhtään tiedä, tuoko tämä mitään konkreettista lisää. Siitä ei ole mitään hajua, Lappi sanoi.

– Oli kyllä kiva ajaa. Nautin tosi paljon. Ei ollut ihan sata lasissa koko ajan. Paikka paikoin tulimme toki ihan rajoilla, mutta parannettavaa jäi varmasti. Jos olisi ajettu luokkaa ylempänä, olisi pitänyt ajaa koko ajan kovempaa. Reserviin jäi vielä vauhtia.

Katso alta WRC2-luokan sunnuntain parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367792″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat