Quantcast

Esapekka Lappi kuittasi Tänakin valitusvirren huijauksena – ”Ott kertoo satuja medialle”

Toyotan Esapekka Lappi säilytti toisen tilansa Suomen MM-rallissa lauantain aamupäivän lenkillä.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ero kisaa johtavaan Hyundain Ott Tänakiin tosin venähti 9,5 sekuntiin ja samalla tallikaveri Kalle Rovanperä nousi aivan pieksämäkeläisen kantaan.

– Jotenkin ensimmäiset mutkat olivat hirveän liukkaita siellä metsässä. Ajattelin, että niin on varmaan loputkin. Tulin sitten alun liian hiljaa Päijälässä. Sitten kun tuntui, että pito on parempi, niin sain taas paremmin juonen päästä kiinni. Otin alun turhan varovaisesti, Lappi kuvaili.

Kisaa johtava Tänak on tuskastellut autonsa ajettavuutta koko viikonlopun ajan. Vielä lauantaiaamunakin virolainen kuvaili kilpuriaan painajaismaiseksi. Lapin mukaan totuus on toinen.

– Se huijaa kaikkia. Auto toimii hänellä hienosti. Ott sanoi minulle torstaina testipätkällä, että ei se auto ole oikeasti paha. Medialla hän näköjään kertoo satuja, Lappi sanoi.

Iltapäivällä Keski-Suomessa ajetaan vielä samat neljä pätkää uudestaan, mitkä kaasuteltiin jo aamusta. Luvassa voi olla kisan ratkaisuhetket.

– Katsotaan, mihin olosuhteet muuttuvat. Siellä on 90 vetomiestä mennyt pätkät läpi, joten varmasti ainakin Vekkulan pikku tiet menevät rikki. Koetetaan jatkaa samaan malliin. Pikkuisen pitäisi kiristää, mutta ei oikein pysty, Lappi summasi.

Jo aamupäivällä monella kuljettajalla nähtiin läheltä piti -tilanteita sateen liukastamilla teillä. Ford-kuski Craig Breenin urakka jäi kokonaan kesken, kun mies teloi autonsa takapään rujoon kuntoon.

– Paikka paikoin oli jo aamulla tosi liukasta. Käsijarrusta pitää vetää melko raakasti. Sitten vaan kaasu pohjaan, ja toivotaan, että selvitään. Ylläreitä on tullut paljon ja iltapäivällä niitä on luvassa vieläkin enemmän, Lappi totesi.

– Kukaan ei kuitenkaan varmistele, joten on vaan mentävä itsekin kuten sanoisi Alenin Markku. Riskitasoa ei voi enää nostaa, muuten ei pysy enää tiellä.

Katso alapuolelta perjantai-illan erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat