Quantcast

Esapekka Lappi kuittaili norjalaistähdelle – ”Ei tarvii uhota”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin vauhti on ollut loistavalla tasolla Rovaniemen MM-rallin WRC2-luokassa.

Viime kauden jälkeen ilman WRC-tallipaikkaa jäänyt Lappi kilpailee napapiirillä Printsport-tallin Volkswagen Polo R5 -autolla. Pieksämäkeläinen on ollut täysin dominoiva, sillä hän on ajanut seitsemän luokan pohja-aikaa kahdeksalla erikoiskokeella. Päivän viimeisen pätkän pohjat jäivät spinnauksen vuoksi.

Lapin lähin uhkaaja Andreas Mikkelsen on jäänyt suomalaisesta 50 sekuntia. Skoda-kuljettaja Mikkelsen suunnitteli ennen kauden alkua, että hän aikoo dominoida jokaista WRC2-luokan kisaa tänä vuonna ja nousta siten takaisin WRC-autoon.

Lappi heitti kuittia norjalaisen suuntaan lauantaina.

– Ei tarvii uhota, Lappi hekotteli ja vilkaisi vieressään haastattelualueella ollutta Mikkelseniä.

– On ollut siisti ralli tähän mennessä. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia, ja auto pelaa hienosti. Säätöihin ei ole tarvinnut koskea yhtään. Kuskitkin pelaavat hyvin, niin mikäs siinä on nautiskellessa, Lappi lisäsi.

Lapin päivään mahtui lipsahdus aamupäivällä, mutta meno ei juurikaan hidastunut.

– Isoin ongelma on, kun autossa ei ole niin paljon aerodynamiikkaa. Siitä tuli yksi aika iso tilanne, kun unohdin, ettei sitä ole. Se oli täyden kyydin paikka, joka ajettiin viitosella. Meni aika komeasti pakkaan, mutta siitäkin selvittiin, Lappi kertasi.

Rallissa ajetaan sunnuntaina kaksi viimeistä erikoiskoetta. Lappi aikoo jatkaa samalla ajorytmillä päätöspäivänä.

– Virheitä tulee helposti, jos alkaa hidastella. Aika varman päälle olen nytkin ajanut. Jarruttelen ihan liian aikaisin. Tämäkin riittää, joten turha tehdä sen kummempia urheiluliikkeitä, hän suunnitteli.

Katso alta Lapin haastattelu:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,367644″ ap mute]

Lue myös nämä