Esapekka Lappi kertasi hurjaa rysäystään: ”Ainekset täystuhoon yleisön kannalta”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Esapekka Lapin perjantaisessa ulosajossa oli lähellä käydä todella pahasti Argentiinan MM-rallissa.

Lapin ja kartanlukija Janne Fermin Citroen C3 WRC osui penkkaan nypyn ylityksen jälkeen ja lähti hurjaan ilmalentoon. Auto pyöri useita kertoja ympäri tiellä ja laskeutui lopulta pyörilleen.

Paikalla oli katsojia ulkokaarteen puolella juuri siinä kohdassa, mistä Lapin auto lähti pyörimään. Onneksi Citroen pysyi tien puolella.

– Tilanne oli paljon vaarallisempi katsojille kuin meille. Nämä autot ovat tosi vahvoja, ja tuokin oli aika raju ulosajo. Auto kesti hyvin, vaikka se näyttääkin nyt tosi rajulta, Lappi kertoi.

Katso alla olevalta koostevideolta Lapin ja Fermin hurja tilanne. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Meille ei käynyt sen kummemmin. Mutta siinä oli ainekset melkoiseen täystuhoon yleisön kannalta. Täällä ei valitettavasti ole samanlaisia turva-alueita kuin Suomessa, pieksämäkeläinen lisäsi.

Lappi ehti huomata ennen hurjaa rysäystä, että penkan takana oli ihmisiä.

– Lähdimme siitä kuuta kiertävälle radalle. Laitoin silmät kiinni, ja sitten odotettiin, että rytinä loppuu. En tiennyt, mihin olimme osuneet. Parempi näin, että auto pyöri tiellä. Auto meni ihan paskaksi sen takia, että se osui tiehen eikä pyörinyt pehmeässä pusikossa ihmisten päälle, Lappi totesi.

Katso alta katsojavideot tilanteesta. Juttu jatkuu videoiden jälkeen.

https://twitter.com/pepomatiauda/status/1121931108852088832

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lappi ja kartanlukija Ferm kävivät tilanteen jälkeen tarkemmissa tutkimuksissa, mutta he selvisivät tilanteesta pienillä ruhjeilla ja lihassäryllä.

– Polvessa on pieni ruhje, mutta muuten ei ole mitään. Paikat ovat varmaan huomenna jumissa.

Lappi ja Ferm ajoivat kilpailussa yhdeksäntenä ennen keskeytystään. Auto meni niin huonoon kuntoon, etteivät he pääse jatkamaan rallia lauantaina.

– Tuntuu tosi pahalle myös tiimin puolesta. Toki meillä ei ollut mikään huippusijoitus, mutta tällaiset eivät tee siltikään hyvää. Se oli oma virhe, mutta ehkä meillä oli huonoa tuuriakin siinä mielessä, että rengas ponnahti pois vanteelta huonossa paikassa, Lappi sanoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja