Quantcast

Esapekka Lappi kävi keskusteluissa tallijohdon kanssa rajun ulosajonsa jälkeen – ”Ei tässä huutaminen auta”

Esapekka Lapille jäi nolla pistettä kouraan Meksikon MM-rallista.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundaille täksi kaudeksi siirtynyt Lappi johti kilpailua perjantain erikoiskokeiden jälkeen. Loistava meno päättyi kuitenkin lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella, kun pieksämäkeläinen törmäsi rajusti sähkötolppaan. Hyundain moottoritilassa syttyi onnettomuuden jälkeen tulipalo, jonka Lappi sai onnekseen sammutettua.

Lue myös: Esapekka Lapin ulosajossa olisi voinut käydä todella pahasti – ”30 000 volttia kopisi kypärään”

Lapin ensimmäinen kausi Hyundailla ei ole alkanut loistokkaasti. Monte Carlossa tuli kahdeksas tila ja Ruotsissa seitsemäs sija. Ruotsin talvirallissa Lappi oli mukana kärkikamppailussa, mutta rengasrikon jälkeinen ulosajo pudotti suomalaisen kauas palkintosijoista.

Lappi kävi Hyundain tiimijohdon kanssa keskustelut Meksikon ulosajonsa jälkeen.

– Eiväthän he tietenkään ole tyytyväisiä tuollaiseen, Lappi tunnusti Rallit.fille.

– Mutta he ottivat asian ihan mukavasti ja jäi sillä tavalla hyvä fiilis itselle siitä, että he käyttäytyivät ja kommunikoivat ihan asiallisesti niin kuin mielestäni kuuluukin. Ei tässä huutaminen auta tai mikään muukaan, mitä ehkä joskus olen saanut tällaisten tilanteiden jälkeen.

Monte Carlon ja Ruotsin epäonnistuneiden kisojen jälkeen Lappi toivoi onnistumista Meksikosta. Siihen oli avaimet, mutta pyörähdys kovasta vauhdista ja sitä seurannut törmäys tolppaan sysäsivät kaikki unelmat romukoppaan.

Lappi myönsi, että henkisesti kolaus oli pahempi kuin fyysisesti.

– Se tuntuu aina kurjalle, kun kopsahtaa. Se harmittaa vielä enemmän, kun se tapahtuu tuollaisesta tilanteesta (johtoasemasta), Lappi tunnusti.

– Mutta toisaalta, jos minulla ei olisi ollut kunnon kyytiä ja olisi kopsahtanut, se olisi tuntunut vielä pahemmalta. Nyt oli sentään vauhtia, suomalaiskuski huomautti.

Meksikon MM-ralli ajetaan päätökseen sunnuntaina. Toyotan Sebastien Ogier johtaa kilpailua ennen tallitoveriaan Elfyn Evansia. Hyundain Thierry Neuville on kolmantena ja Toyotan Kalle Rovanperä neljäntenä. Lappi ei pysty jatkamaan kilpailua sunnuntaina.

Lue myös: Sebastien Ogier lähellä äärimmäisen harvinaista temppua

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista Meksikon MM-rallista. Videolla näkyy Lapin ulosajo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat