Quantcast

Esapekka Lappi järjesti melkoisen show’n – ”Liikaa toimintaa mielenterveydelleni”

Esapekka Lapilla oli vähintäänkin tapahtumarikas Suomen MM-ralli, mutta tuloksena oli silti kolmostila.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina Lapin autosta meni tuulilasi säröille kiveniskusta, minkä vuoksi ohjaamosta oli rajoitettu näkyvyys. Epäonninen tapahtumasarja pudotti Lapin voittokamppailusta.

Sunnuntaina Lappi lähti varmistelemaan kolmostilaa, mutta viimeistä edellisellä erikoiskokeella suomalaiskuski kaatoi Toyotansa, joka pyöri kolme kertaa katon kautta ympäri.

– En voinut käsittää, miksi se lähti kaatumaan. Se tuli yllätyksenä. Ilmeisesti auto tökkäsi uraan, mistä se lähti kaatumaan, Lappi kertasi.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm eivät menettäneet liikaa aikaa kaadossa, mutta dramaattisia hetkiä nähtiin vielä Oittilan pätkän jälkeisellä siirtymällä. Autosta valui ulos nestettä, minkä vuoksi Lappi ja Ferm joutuivat pysähtymään korjauspuuhiin tien varteen. Lappi haki lisää vettä läheisestä järvestä samalla, kun Ferm oli puhelinyhteydessä tiimin kanssa.

– Näin varoituksen vedenpaineiden putoamisesta, ja siinä vaiheessa ei tiedä, voiko sitä korjata ja millaiset ovat vauriot. Sen jälkeen kysymys kuului, löydämmekö vuodon, Lappi sanoi.

– Onneksi vuotokohta löytyi helposti. Sitten olin varma, että tässä käy hyvin ja pääsemme maaliin.

Rallin päättäneellä Ruuhimäen erikoiskokeella Lappi ja Ferm ajoivat ilman tuulilasia, ja osa katostakin puuttui maalissa. Näky oli melkoinen, kun suomalaispari veti ajolasit päässään Ruuhimäen hyppysuoralla.

– Meillä oli itse asiassa katto vielä ennen pätkää, mutta sekin lensi helvettiin. Sen jälkeen Jannen piti huutaa nuotit, koska tuuli humisi korvissa.

– Nyt oli ihan liikaa toimintaa mielenterveydelleni, Lappi letkautti.

Lappi myönsi, ettei hän ole aiemmin kokenut näin tapahtumarikasta rallia.

– Tapahtumia oli jo liikaa. Hienoa, että joskus näistä myös selviää. Monesti olen kateellisena katsonut, kun esimerkiksi (Thierry) Neuvillelle käy jotain ja hän pääsee jatkamaan. Kerrankin pääsimme myös itse jatkamaan.

Lappi on napannut tällä kaudella kaksi kolmostilaa, mutta hänellä on ollut myös pari heikompaa kilpailua. Pieksämäkeläinen näytti nopeilla sorateillä, että hän pystyy taistelemaan voitoista MM-sarjassa.

– Vauhtiin pitää olla tyytyväinen ja oli kiva nähdä paljon yleisöä. Se oli yksi siisteimmistä jutuista.

– Iso kiitos faneille kannustuksesta. Hekin pysyivät hengissä, eivätkä saaneet sydänkohtauksia, vaikka itse meinasin saada. Ainakin he saivat koko rahan edestä show’ta tällä kertaa.

Toyotan kolmosautossa Sebastien Ogierin kanssa vuorotteleva Lappi kilpailee seuraavan kerran Belgian MM-rallissa kahden viikon kuluttua.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste. Videolla näkyy Lapin kaato ja ajosuoritus ilman tuulilasia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat