Esapekka Lappi janoaa voittoa kauden päätösrallista – ”Yhtään ei saa anteeksi”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Citroenin Esapekka Lapin kausi rallin MM-sarjassa on ollut vaiherikas. Jo kauden toisessa rallissa Ruotsissa napsahti kakkostila, minkä jälkeen alkoi pitkä alamäki, jonka aikana suomalaista oltiin jopa varikkohuhuissa lyömässä pihalle ranskalaistiimistä.

Suomen rallissa Lappi saavutti kauden toisen podium-sijoituksensa ollen jälleen toinen ja syyskuussa sama toistui Turkissa. Vaikka Lappi on saavuttanut suomalaiskuskeista eniten palkintosijoja, on mukaan mahtunut niin paljon ”nollakisoja”, että pieksämäkeläinen on MM-sarjassa heikoimpana suomalaisena vasta kymmenentenä.

Lue myös: Australian MM-ralli vaarassa peruuntua kokonaan – ”Tuskin kukaan tietää, missä voidaan ajaa”

Ensi viikon Australian rallissa Lapilla on lähtöpaikkansa puolesta mahtava tilaisuus kammeta itsensä jälleen palkintokorokkeelle.

– Se on luonnollisesti ralli, josta tykkään. Me aloitimme viime vuonna hyvin, mutta sitten pieni ongelma pilasi kisan, koska emme saaneet hyvää lähtöpaikkaa loppurallia ajatellen. Silti minulla on kisasta hyviä muistoja, Lappi summaa.

Katso alta Australian MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Pätkät siellä ovat aika nopeita. Tiet ovat myös paikoitellen kapeita ja niitä reunustavat puut. Se tarkoittaa, että yhtään ei saa anteeksi, jos tekee pienenkin virheen. Autossa on oltava rohkea, jos haluaa tehdä kilpailukykyisiä aikoja, Lappi jatkaa.

Lappi uskoo, että paljon parjattu C3 WRC on iskussa jälleen Australiassa, kun alustana on sora ja tiet ovat nopeita.

– C3 on osoittanut vahvuutensa sekä hitailla että nopeilla sorateillä. Haluan taistella voitosta, Lappi naulaa.

Lue myös: Rallin MM-sarjan finaalissa vielä yksi mestaruus jaossa – tämä kaikki sinun pitää tietää Australian MM-rallin reitistä

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö