Esapekka Lappi huolissaan Toyotan suorituskyvystä, Kalle Rovanperä kuitenkin toppuuttelee toiveita

Portugalin soralla pari viikkoa sitten takaisin voittokantaan palannut Kalle Rovanperä toppuuttelee menestyspuheita seuraavan osakilpailun suhteen.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Sardinian saarella. Kisa on tunnettu rajuista sorapätkistä, joilla irtosoraa riittää. Rovanperä joutuu MM-sarjan kärkimiehenä ensimmäisenä autona reitille, ja kun perjantaina kisakilometrejä ajetaan raikkaat 141, on tilanne melko toivoton.

Tämän hetken ennusteiden mukaan Sardiniassa saattaisi ensi viikon loppupuolella sataa vettä, mikä voisi auttaa Rovanperää. Puolustava maailmanmestari lähtee kuitenkin kilpailuun maltillisin tavoittein.

– Se ei ole suosikkirallini. En usko, että on mahdollista voittaa ensimmäisenä autona. En näe sitä tapahtuvaksi, Rovanperä sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Totta kai me yritämme puskea mahdollisimman kovaa ja saada hyvän tuloksen. Perjantaina ensimmäisen auton rooli on silti tosi vaikea.

Portugalissa palkintosijaputkeaan jatkanut Hyundain Esapekka Lappi kokee, että Toyota on selvittänyt viime kauden kompastuskivensä. Sardinian ja Kreikan ralleissa Toyota ei päässyt palkintopallille ollenkaan. Kovalla renkailla ajettavat sorarallit olivat japanilaisvalmistajalle ylipäätään todella haastavia viime vuonna.

Tänä vuonna Toyota kuitenkin juhli jo Sebastien Ogierin toimesta Meksikossa ja Rovanperä nappasi siis ykköstilan Portugalista. Ogier pääsee Sardiniassa reitille kolmantena autona ja Elfyn Evans neljäntenä, joten Rovanperän tallikavereilla tilanne on suosiollisempi.

Parhaat asetelmat ovat kuitenkin Hyundain kuljettajilla, kun Thierry Neuville, Lappi ja Dani Sordo starttaavat reitille lähtöpaikoilta 5-7. Lappi on silti huolissaan Toyotan kehityksestä.

– Meidän pitää ihan joka osa-alueella kehittää autoamme, koska näyttää siltä, että olemme Toyotaa perässä, Lappi kommentoi Dirtifish-sivustolla.

– Viime vuonna tilanne oli päinvastainen tämän kaltaisissa olosuhteissa. Vaikuttaa, että he ovat ottaneet ison askeleen eteenpäin. Meidän ei auta muu kuin etsiä jostain lisää suorituskykyä tuleviin ralleihin.

Sardinian MM-ralli kaasutellaan 1.-4. kesäkuuta.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat