Quantcast

Esapekka Lappi hehkui tyytyväisyyttä – onko jatkosopimus jo varma? ”Ei muuta kuin kynä tänne”

Esapekka Lappi sai toisen onnistumisensa peräjälkeen, kun hän ajoi kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Belgian MM-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi ylsi Ypresin asvalttirallin erikoiskokeilla vain kahdesti kolmen parhaan joukkoon, mutta silti Toyotan suomalaiskuski saalisti huippusijan. Varma ja virheetön suoritus riitti palkintokorokkeelle, kun osa muista pääluokan kuljettajista sortui virheisiin.

Lappi jäi lopulta reilut puolitoista minuuttia voiton ottaneesta Ott Tänakista. Lapin edelle kiilasi myös tallitoveri Elfyn Evans, joka taipui Hyundai-kuski Tänakille viidellä sekunnilla.

– Maistuu, maistuu! Hyvin meni, Lappi summasi ytimekkäästi kisan jälkeen.

– Olen tosi tyytyväinen. Ehkä sijoitus on parempi kuin ajattelin. Olisin ollut tyytyväinen viidenteenkin sijaan, mutta siellä tuli muutama moka, ja sitten nousimme podiumille. Mikäs siinä.

Lappi viittasi etenkin MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän ja Thierry Neuvillen ulosajoihin. Rovanperä pyöritti Toyotaansa pellolla perjantaina, ja Neuville lipsautti Hyundainsa ojaan lauantaina.

Neuvillen ulosajon jälkeen Lappi sai ajaa varmistellen pikataipaleilla kolmostila hallussaan, mutta sekään ei ole helppo tehtävä irtolian liukastamilla asvalttibaanoilla.

– Kalle meni pihalle heti kakkospätkällä, ja homma tuli tavallaan meidän harteillemme. Tilanne ei sinänsä ole helppo, mutta tehdaskuskilla on aina paineita. Jotenkin minulla säilyi koko viikonlopun rentous siihen, että ajamme niin kuin ajamme. Se toimi nyt, Lappi summasi.

Lappi on tällä kaudella jakanut ajovastuuta Toyotan tehdastiimin kolmosautossa Sebastien Ogierin kanssa. Pieksämäkeläisen sopimus on katkolla kauden lopussa, mutta Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala antoi ymmärtää, että Lapille voisi olla jatkoa luvassa.

– Vauhti ja kolme podiumia ovat kova suoritus tällä kaudella, vaikka hän on ajanut vain osan kisoista. Minulla on kaikki halu, että Esapekka pidetään tiimissä, Latvala alleviivasi.

Lappi oli mielissään kuullessaan Latvalan kommentista.

– Ei muuta kuin kynä tänne, niin laitetaan nimiä papereihin, Lappi naurahti.

– Vitsi, vitsi. Tai ei se vitsi ole, hyvältähän se kuulostaa. Eivätkä nämä tulokset varmaankaan negatiivista tee. Ihan positiiviselta näyttää.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Kreikassa, missä myös Lappi on mukana. Rovanperä starttaa kisaan MM-sarjan johtajana 72 pisteen turvin ennen Tänakia.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta video Belgian MM-rallin päätöspätkän tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat