Esapekka Lappi hämmästeli Tänakin keskeytystä

Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan Esapekka Lappi ajaa Sardinian MM-rallissa neljäntenä, kun takana on yhdeksän erikoiskoetta. Pieksämäkeläisen tallikaveri Ott Tänak keskeytti kilpailun perjantaina päätöserikoiskokeella.

Tänak hyppäsi Yaris WRC:llä aivan liian rajusti, jonka myötä jäähdytin meni rikki. Nesteet tulivat ulos ja tuloksena oli keskeytys. Lappi hämmästeli tallitoverinsa keskeytystä.

– Se on sama hyppy kuin testierikoiskokeella ja ajoimme siitä jo aamulla, kun se pätkä ajettiin ekaa kertaa. Minä olen aina siihen jarruttanut ja se oli vissiin ihan fiksu päätös, Lappi ihmetteli.

– Se oli varmasti aika kova laskeutuminen hypyn jälkeen, sillä näin osia maassa. Ei sitä kuitenkaan voi ajatella, kun on pätkällä. Pitää vaan keskittyä omaan juttuun.

Lappi on jäänyt kisaa johtavasta Fordin Sebastien Ogierista reilut 40 sekuntia. Kolmostila ja tallikaveri Jari-Matti Latvala on kuitenkin vain 4,4 sekunnin päässä.

– Meillä on kova kisa käynnissä Jari-Matin kanssa. Pitää varmaan aloittaa pientä henkistä sodankäyntiä hänen kanssaan, Lappi naureskeli.

Koko Toyotan kolmikko oli varsinkin aamupäivällä kuutamolla. Vauhtia löytyi pikku hiljaa, ja se huipentui Latvalan pohja-aikaan päätöserikoiskokeella. Myös Lappi löysi säätöihinsä parannusta.

– Yksinkertaisesti pitoa vain puuttuu. Sain sitä vähän parannettua itse autosta, mutta huollossa on vielä töitä edessä, Lappi totesi.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö