Quantcast

Esapekka Lappi hämmästeli Tänakin huikeaa esitystä – ”Hän on joku olio, avaruusolio”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Esapekka Lappi sai positiivisen startin Suomen MM-ralliin. Suomalaiskuljettaja on kilpailussa neljäntenä kuuden erikoiskokeen jälkeen.

Lappi pääsi viimein nauttimaan ajamisesta C3 WRC -autolla, jonka kanssa hänellä on ollut vaikeuksia kuluvalla kaudella. Pohja-aika jäi vielä uupumaan, mutta pieksämäkeläinen on vain 6,9 sekunnin päässä rallia johtavasta Toyotan Ott Tänakista.

– Tämä on ollut positiivisin alku tänä vuonna. Siihen pitää ehdottomasti olla tyytyväinen. Lähtöpaikkaa olisi ehkä pitänyt pystyä hyödyntämään paremmin. Mutta hyvä edes näin, että olemme koko ajan lähellä, Lappi kertoi.

Toyotan kuljettajakolmikon vauhti oli odotetun kovalla tasolla aamupäivän viidellä erikoiskokeella. Tänak johtaa kisaa ennen tallikavereitaan Jari-Matti Latvalaa ja Kris Meekeä.

– Heitä on vaikea lyödä. Tiedän hyvin, millainen Toyotan auto on täällä. Se on aika simppeli ajaa. Se johtuu aika paljon downforcesta, sillä meillä on erilainen aeropaketti, Lappi analysoi.

– Meidänkin auto on sopinut nyt hyvin tänne ja sillä on pystynyt tekemään mitä haluaa. Uudet osat auttavat minua tosi paljon. Ensimmäistä kertaa on aika nautinnollista, Citroen-pilotti lisäsi.

Lappi ei voinut kuin kehua entisen tallikaverinsa Ott Tänakin esitystä perjantain ensimmäisellä lenkillä. MM-sarjaa johtava virolaistähti joutui ajamaan ensimmäisenä läpi erikoiskokeet ja auraamaan sorateitä, mutta siitä huolimatta hän otti kärkipaikan haltuunsa.

– Hän on joku olio, avaruusolio. Aika kova jätkä. Kyllähän se tiedettiin jo aiemmin, että hän tekee mitä haluaa. Mutta täytyy hattua nostaa. Iltapäivällä on varmasti vaikeaa koettaa taistella häntä vastaan, koska se on jo nyt vaikeaa, Lappi sanoi.

– Tänakilla on varmasti nuotit viimeisen päälle, ja siihen päälle karmea itseluottamus ja hyvä auto. Ei se muuta tarvitse. Sitten pystyy tekemään ihan mitä haluaa ja vetämään ihan v***sti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat