Quantcast

Esapekka Lappi antoi itselleen synninpäästön, teki arvokasta työtä tallin eteen

Toyotan Esapekka Lappi teki tärkeää työtä Sardinian MM-rallissa sunnuntaina.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaiaamun avauspätkällä katkerasti johtoasemasta keskeyttänyt Lappi testasi Toyota GR Yaris Rally1 -autoon uusia säätöjä juhannuksena ajettavaa Kenian MM-rallia varten. Pieksämäkeläinen ei itse ole mukana legendaarisessa Safari-rallissa, mutta teki silti pyyteetöntä työtä tallinsa eteen.

– Testailtiin vähän jo Keniaa varten jätkien puolesta. Välillä oli extreme-säädöt ja se toimi siellä täällä paremmin ja välillä huonommin. Löydettiin myös jotain parempaa, Lappi kuvaili Rallit.fille.

Toyota-kuskit valittivat Sardiniassa auton ajettavuutta hitailla ja teknisillä osuuksilla. Ennen Kenian MM-rallia Toyota ei enää aja testiä, joten siinä mielessä Lapin sunnuntain kokeilut voivat kantaa muiden kuskien osalta hedelmää Afrikassa.

Lappi ajoi Sardiniassa kaksi pohja-aikaa ja oli muutenkin kärjen vauhdissa. Se toi pientä lohtua suomalaiskuskille, kuten myös Power Stage -pätkältä saalistetut kaksi MM-pistettä.

– Vauhti oli hyvää. Siitä on pakko ottaa jotain positiivista mukaan. Vauhti on itse asiassa ollut kohdillaan joka alustalla. Tänään Dani (Sordo) ja (Craig) Breen ajoivat kilpaa ja siihen nähden aikani olivat hyviä, vaikka aura-autona mentiin. Nyt tuntui, ettei irtosoralla ollut mitään ongelmaa, Lappi sanoi.

Lauantain keskeytys jäi kaivelemaan Lappia pahasti. Toyota-kuski analysoi tilanteen erittäin tarkasti yhdessä tallinsa kanssa.

– Saimme onneksi analysoitua tarkasti sen, mitä eilen kävi. Katsoin nuottivideon läpi, eikä sitä kiveä näy siellä ollenkaan. Se on vaan kaivautunut esiin nopeasti, kun kaverit ajoivat siitä ensin. Olin tosi hämmentynyt siitä kohdasta, sillä tiedän, että meidän automme on heikko tuollaisille iskuille, Lappi sanoi.

– Auto ei pysty suodattamaan iskuja tarpeeksi ja linja muuttuu. Juuri sen takia keskityin tosi tarkasti nuotituksessa siihen, että kaikki tuollaiset kivet on merkattu, mutta kyseistä kiveä ei kyllä näkynyt. Tavallaan pieni synninpäästö siitä itselle.

Lapin kausi jatkuu heinäkuussa Viron MM-rallilla. Pieksämäkeläinen on lähtöviivalla myös kotikisassa Suomessa elokuun alussa.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin huipennuksesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat