Esapekka Lappi aloitti Citroenille tärkeän testin (video)

Citroenin WRC-rallitiimi on aloittanut valmistautumisen kahden viikon kuluttua käynnistyvään Katalonian MM-rallin.

Esapekka Lappi oli ensimmäisenä testivastuussa Espanjassa keskiviikkona. Lappi haki Citroenin C3 WRC -autoon säätöjä jouheilla asvalttiteillä.

Katso jutun yläpuolelta video Lapin testipäivästä. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tämän viikon testirupeama on tärkeä Citroenille ja etenkin tiimin ykköskuljettajalle Sebastien Ogierille, jolla on vielä teoreettiset mahdollisuudet seitsemänteen perättäiseen maailmanmestaruutensa. Ogier on MM-taistossa toisena 28 pisteen päässä Toyotan Ott Tänakista ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Citroenin WRC-auton säädöt ovat olleet pahemman kerran pielessä asvalttikisoissa, ja nyt tiimin pitäisi löytää ratkaisuja ongelmiinsa.

– Olimme kaukana huippuvauhdista Saksan MM-rallissa, joten tämän viikon testi on erittäin tärkeä. Tarvitsemme jokaisen mahdollisen edistysaskeleen parantaaksemme vauhtia, Ogier sanoi viime viikonloppuna ajetun Walesin MM-rallin jälkeen.

– Meillä on muutamia hyviä ideoita. Tein autolla pienen testiajon Pariisissa ja löysimme suuntalinjoja, mutta meidän pitää saada niille vahvistus testissä. Nämä asiat voivat kiihdyttää meidät takaisin huippuvauhtiin.

Katalonian MM-rallissa ajetaan yksi päivä soralla ja kaksi viimeistä päivää asvaltilla. Kilpailu ajetaan 25.-27. lokakuuta.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja