Quantcast

Esapekka Lappi aikoo yhyttää M-Sportin nokkamiehen sopimusneuvotteluihin – ”Pitää vähän kysellä”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Esapekka Lapin osalta  tulevaisuus rallin MM-sarjassa on auki. Sopimusta ensi kaudesta ei ole, mutta pieksämäkeläinen aikoo ryhtyä neuvotteluihin syyskuun alussa ajettavan Viron MM-rallin yhteydessä. 

– Ei minua ole alkanut homma vielä stressaamaan. Onhan tässä toki aikaa mennyt. Olisi tietenkin kiva tietää, mitä tapahtuu ensi vuonna, Lappi sanoo Rallit.fille.

– Mukava olisi toki tietää, mutta en ole kehdannut kysellä. Varmaan täällä (Virossa) pitää vähän kysellä, että onko mitään päätöksiä luvassa ja milloin niitä voisi tulla. Tietäisi sitten valmistautua itsekin.

Koronapandemia on aiheuttanut Lapin nykyiselle työnantajalle M-Sportille taloudellisia huolia, joten Lappi on toistaiseksi jättänyt yhtiön nokkamiehen Malcolm Wilsonin rauhaan uteluilta. Suomalaiskuski haluaisi toki varmuuden tulevaisuudelleen mahdollisimman pian, mutta juuri koronan takia sopimusratkaisut voivat venyä tänä syksynä todella myöhään.

Vielä viime kaudella Lappi ajoi ranskalaisvalmistaja Citroenin leivissä, mutta automerkki jätti rallin MM-sarjan ennen uuden kauden alkua. Tilanne oli Lapille tukala, mutta onneksi uusi työpaikka järjestyi M-Sportilta.

– Se oli aika ärsyttävä se viime vuoden keissi, kun meni niin pitkään ennen kuin tiesi, jatkuuko hommat. Ei se missään nimessä ideaali tilanne ollut, Lappi kertoo.

Vaikka Lappi siirtyi juuri ennen kauden 2020 alkua, pääsi Lappi lyhyestä valmistautumisajasta huolimatta nopeasti sinuiksi Fiesta WRC:n kanssa. Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Lappi oli neljäs ja seuraavassa osakilpailussa Ruotsissa viides. Juuri ennen koronataukoa ajetussa Meksikon rallissa homma tyssäsi hyvistä asemista, kun auto syttyi ilmiliekkeihin.

Viron MM-ralliin Lappi valmistautui vuokraamalla osin omarahoitteisesti JanPro Racingin Fiesta WRC:n sunnuntaina ajettuun Louna-Eesti-ralliin. Tuloksena oli neljäs tila.

– Ei se jää nyt ainakaan tästä kiinni. Ei tarvitse ainakaan sanoa parin viikon päästä, että olisi menty kovempaa, jos olisi tehty näin. Nyt on kaikki tehty, mitä näillä resursseilla on voitu. Tämä on ehdottomasti paras valmistautuminen, mitä voi olla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat