Quantcast

Esapekka Lapin pomo antoi synninpäästön – ”Pitää vain nieleskellä tämä katkera kalkki”

Hyundain rallitallin päällikkö Cyril Abiteboul oli harmissaan Esapekka Lapin ulosajon jälkeen.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi johti Meksikon MM-rallia perjantain ajopäivän jälkeen, mutta ajoi ulos tieltä heti lauantaiaamun ensimmäisellä pätkällä. Hyundai lipesi sähkötolppaan, minkä vuoksi koko ralli jäi suomalaiselta kesken.

– Vielä aamulla fiilis tiimissä oli positiivinen, kun johdimme kisaa. Todellisuus iski kuitenkin kovaa, kun Esapekka ja Janne (kartanlukija Ferm) ajoivat ulos heti ensimmäisellä pätkällä. Olimme tietenkin tosi harmissaan tapahtuneesta ja yritimme pistää auton kuntoon, mutta se oli ottanut liikaa osumaa, tallipomo Cyril Abiteboul kommentoi tapahtunutta.

– Oli silti hienoa sekä meidän että koko lajin kannalta, että Esapekka oli ajanut niin hienosti. Nyt pitää vain nieleskellä tämä katkera kalkki ja mennä eteenpäin, formuloistakin tuttu Abiteboul jatkoi.

Toyotalla on ennen sunnuntain viimeisiä erikoiskokeita kisassa kaksoisjohto, mutta Hyundain Thierry Neuville pistää kampoihin Sebastien Ogierille ja etenkin toisena olevalle Elfyn Evansille.

Ennen neljää viimeistä pikataivalta Evansin etumatka on vain 4,3 sekuntia ennen Neuvillea. Ogier saanee ajaa rauhassa voittoon jälleen kerran Meksikossa, sillä ranskalaismestarilla on yli puolen minuutin ero Evansiin.

– Thierry on ajanut hienosti ja ottanut eroa kiinni Evansiin. Suurin osa siitä erosta tuli, kun hybridiyksikkö ei toiminut perjantaiaamuna. Thierry varmasti hyökkää sunnuntaina. Isoja pisteitä on luvassa, ja me emme ole täällä ajamassa kolmannen sijan pisteistä, Hyundai-pomo Abiteboul naulasi.

Katso alapuolelta, kuinka Esapekka Lappi suistui ulos tieltä Meksikossa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat