Esapekka Lapin juhlat loppuivat lyhyeen – ”Emme ole vielä valmiita”

Janne Ferm ja Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Citroenin WRC-talli sai ensimmäistä kertaa yli neljään vuoteen kaksoisvoiton, kun Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi valtasivat kärkisijat sunnuntaina päättyneessä Turkin MM-rallissa.

Citroen-leiri juhli railakkaasti Ogierin ja Lapin menestystä kisan jälkeen. Jättipotin merkitystä korosti se, että ranskalaistiimin kausi on ollut ailahteleva – välillä toinen kuljettajista on saanut huippuonnistumisen, mutta heti perään on saattanut tulla todellinen rimanalitus.

Nyt molemmat Citroen-kuljettajat pääsivät palkintokorokkeelle yhtä aikaa – ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Se antoi syytä juhlaan, mutta tiimissä koittaa arki heti alkuviikosta.

– Pitää juhlia tänään (sunnuntaina) ja olla tyytyväinen, mutta samalla pitää muistaa myös kaikki vaikeat ajat. Emme ole vielä valmiita, toiseksi sijoittunut Lappi muistutti Rallit.fille.

– Esimerkiksi asvaltilla meillä on paljon töitä. Ja varmasti myös Walesin rallissa on paljon töitä. Meidän auto toimii silloin, kun on paljon pitoa. Ja täällä Turkissa oli kova pito.

Katso alta kooste Turkin MM-rallin päätöspäivän kohokohdista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lappi on ollut Citroen C3 WRC -auton kanssa sinut edellisissä sorakilpailuissa. Mutta asvalttiralleissa ei ole kulkenut. Edellinen osakilpailu Saksan asvaltilla oli Lapin omien sanojen mukaan ”pohjanoteeraus” Citroenilta.

Seuraava osakilpailu ajetaan reilun parin viikon päästä soralla Walesissa, missä olosuhteet ovat täysin toisenlaiset kuin Turkissa tai Suomessa, missä Lappi nappasi niin ikään kakkossijan elokuun alussa.

– Meidän auto ei yleensä ole kovin kummoinen liukkaalla tiellä. Ja Walesissa on pelkästään liukasta. Pitää siis tehdä hieman hommia, Lappi totesi.

Lapin osalta työt Walesin MM-rallia varten käynnistyvät jo keskiviikkona. Eli Turkin MM-rallin juhlat loppuvat lyhyeen.

– Lähdemme tästä suoraan testaamaan Walesiin. Koetetaan tehdä hyvä taustatyö kisaa varten. Meillä on varmasti paljon kehitettävää, Lappi sanoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja