Quantcast

Esapekka Lapin jatkosopimus enää ajan kysymys? – ”Olen tehnyt juuri sen, miksi minut on tiimiin palkattu”

Toyotan Esapekka Lappi sai Kreikan MM-rallista vain yhden pisteen, kun pieksämäkeläinen ajoi kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella viidenneksi.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi kamppaili vielä lauantaina palkintosijoituksesta, mutta tekninen vika polttoaineen syötössä vesitti menestyshaaveet. Lappi oli omaan suorituksensa silti tyytyväinen, sillä muilla Toyota-kuskeilla vauhti oli vieläkin pahemmin hukassa.

– Voimme olla ihan ylpeitä omasta suorituskyvystämme tässä rallissa. Piste tuli perkele myös Powerilta, mikä oli kyllä pieni yllätys, Lappi sanoi Rallit.fille.

– Pakko tässä on ajatella positiivisesti. Pystyin kuitenkin tuolla vehkeellä ajamaan ihan hyvää vauhtia. Me näimme jo testipätkällä, että ei meidän kyytimme riitä mitenkään. Jotenkin pystyimme silti rämpyilemään kärjen tuntumassa keskeytykseen asti.

Toyotan testit Kreikan MM-rallia ajatellen eivät sujuneet optimaalisesti, kun sekä Lappi että japanilainen Takamoto Katsuta ajoivat ulos. Myös huono sää sotki testiaikataulua.

 – Olihan se pieni shokki heti shakedownilla, kun tajusimme, että emme ole siellä missä pitää suorituskyvyn suhteen. Yritin monia juttuja viikonlopun aikana, vielä tänäänkin, mutta ne eivät tuoneet oikein mitään uutta, Lappi summasi.

Lapin kisaohjelma loppukauden osalta on arvoitus, mutta mies lupaili uutisia lähipäivinä. Todennäköisesti suomalaisella on ohjelmassa enää Katalonian osakilpailu lokakuussa.

– Minulle se on aika selkeä kuvio (loppukauden ohjelma). Varmaan tekin muutaman päivän sisässä siitä kuulette lisää, Lappi pyöritteli.

Lapin hyvät otteet tällä kaudella ovat tuomassa miehelle vähintään osa-aikaisen kuskin roolia myös ensi vuonna.

– Olen tehnyt, mitä pystyn edellisissä kisoissa. Viron rallista eteenpäin olen tehnyt juuri sen, miksi minut on tähän tiimiin palkattu. Siihen voin olla ihan tyytyväinen ja onnellinen. Sen suhteen voin olla ainakin omasta mielestäni luottavainen, että hommat jatkuvat ensi vuonna.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat