Quantcast

Esapekka Lapin ”aivot tottuneet huippuvauhtiin” – Suomen MM-rallissa podium on minimitavoite

Toyotan Esapekka Lappi starttaa ensi viikolla ajettavaan Suomen MM-rallin palkintosijoitus mielessään.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi otti uransa ainoan voiton juuri Jyväskylässä kaudella 2017. Pieksämäkeläisen tehtävänä Toyotan kolmoskuskina on tukea Kalle Rovanperää ja Elfyn Evansia, mutta varsinkin kotiteillä miehellä lienee myös lupa hyökätä.

Suomalaiskuski ajoi podiumille Ruotsin MM-rallissa helmikuussa, mutta sen jälkeen tulokset ovat jääneet piippuun, vaikka vauhti on ollut hyvää. Toyotan WRC-autolla juhlittiin kotiteillä voittoa vuosina 2017-21 ja myös uuden Rally1-hybridin vauhti on ollut tuimaa. Kalustosta homma siis tuskin jää kiinni.

– Suomalaiselle Jyväskylän MM-ralli on aina erittäin tärkeä kisa henkisesti. Kotiyleisöstä saa ihan oikeasti lisää boostia. Myös Suomen rallin erikoiskokeet ovat parhaita maailmassa, Lappi hehkuttaa.

– On upeaa päästä ajamaan tällaiseen ralliin jälleen tehdastiimissä. Viron kisa oli hyvää valmistautumista, koska aivot tottuivat huippuvauhtiin. Nämä kaksi kisaa ovat kuitenkin aika erilaisia.

Lappi toivoo kisaviikonlopulle kuivaa säätä.

– Jos keli on kuiva, meillä on hyvä lähtöpaikka perjantaina. Olen luottavainen, että voimme ajaa kovan tuloksen. Emme ehkä pysty voitosta taistelemaan, mutta toivottavasti olemme lähellä. Podium on minimitavoite, Lappi summaa.

Suomen MM-ralli ajetaan 4.-7. elokuuta.

Katso alapuolelta, kuinka Lappi testasi kilpuriaan Korpilahdella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat