Quantcast

Esapekka Lapilta iso paljastus viime vuoden Suomen MM-rallista – ”Eikö mennyt siihen nähden hyvin?”

Esapekka Lappi lähtee kovin odotuksin torstai-iltana käynnistyvään Suomen MM-ralliin.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vähimmäistavoite on yltää palkintopallille, mutta ei pieksämäkeläinen sulje pois myöskään voittokamppailua. Viime vuonna Lappi oli Suomen sorateillä neljäs, mutta tallipäällikkö Jari-Matti Latvala paljasti Ylen uudessa rallidokumentissa, että kyydissä oli 40 kiloa lisäpainoa ja moottorikin oli alitehoinen tehdaskuskeihin verrattuna.

– Kyllä se pitää joo paikkansa. Eikö mennyt siihen nähden ihan hyvin? Nythän saattaa tulla vaikka pohja-aika, Lappi velmuili Rallit.fille.

– Aina tekisi mieli voittaa. En minä tiedä, lähdetäänkö voittoa erityisesti hakemaan. Podium on kuitenkin realistinen ihan perussuorituksella. Olen aina ollut täällä vahva ja kyyti on riittänyt. Viron rallikin sen jo näytti. Helppo sanoa jälkikäteen, mutta olisin kyllä lyönyt (Ott) Tänakin siellä. Siihen peilaten podium on tosi realistinen tavoite, rengasrikon takia heinäkuun Viron MM-rallin palkintopallitaistelusta tippunut Lappi jatkoi.

Virossa Lapin tavoite oli ajaa varmasti maaliin parin hankalamman kisan jälkeen. Keski-Suomen sorabaanoilla suunnitelma on ajaa niin sanotusti lappu lattiassa.

– Fiilikset ovat ihan sairaan hyvät. Onnistunut testi ja nuotitus alla sekä kelikin on vielä kohdillaan. Paras ralli on edessä. Ei meinaa oikein edes jaksaa odottaa, Lappi jutteli.

– Nyt on tavoite ajaa vähemmän varmasti maaliin. Tämä on ollut minulle aina vahva kisa, joten siinä mielessä paineita ei ole. Uskon, että tilanne on sama tänäkin vuonna ja siitä yritän ammentaa voimaa.

Ennakolta Lapin lähtöpaikan pitäisi olla optimaalinen, mutta viime aikojen kostea keli on tasoittanut puntteja.

– Voisihan sitä irtosoraa enemmänkin olla, jos meidän kannaltamme ajattelee. Tienpinta on kostea melkein joka paikassa, eikä se varmasti kuivu, kun öisin on sadetta luvattu. Ehkä siitä lähtöpaikasta ei niin isoa hyötyä ole. Sen taakse on kuitenkin turha mennä. Tehdään se, mitä voidaan, oli ne olosuhteet mitkä vaan, Lappi totesi.

Suomen MM-rallissa ajetaan sunnuntaihin saakka. Ohjelmassa on yhteensä 22 pikataivalta ja reilut 320 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta, kuinka Esapekka Lappi testasi Suomen MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat