Esapekka Lapilta iloinen uutinen – ”Mahtava tilaisuus”

Esapekka Lappi tekee pian paluun "konttorilleen".
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo aiemmin oli selvillä, että Lappi palaa pitkän tauon jälkeen Hyundain Rally1-auton rattiin reilun kahden viikon kuluttua ajettavassa Latvian MM-rallissa. Lappi paljasti myöhään maanantai-iltana, että hän pääsee tositoimiin jo ennen Latvian sorakisaa.

Lappi nimittäin osallistuu Liettuassa kansalliseen ralliin viikko ennen Latviaa.

– Nyt pääsemme takaisin intohimomme pariin. Pitkän tauon jälkeen osallistumme Liettuassa kansalliseen ralliin 12.-13. heinäkuuta ennen kuin suuntaamme Latvian MM-ralliin, Lappi kertoi sosiaalisen median kanavillaan.

– Tämä on mahtava tilaisuus totuttautua jälleen Baltian nopeisiin teihin ja ehkä löytää uusia säätöjä, jotka auttavat meitä ja Hyundaita tulevissa ralleissa.

Lietuva Rally ajetaan Pohjois-Liettuassa Mažeikiain kaupungin ympäristössä, lähellä Latvian rajaa. Kilpailun tiestö on samankaltaista kuin Latvian MM-rallissa.

Rallin MM-sarjan tiimit ovat viime vuosina hyödyntäneet pienempiä kansallisia ralleja testaamiseen. Talleilla on vain rajallisesti testipäiviä käytössään kauden aikana, mutta kilpailemista ei lasketa viralliseksi testiksi.

Lapin edellisestä kilpailusta on vierähtänyt jo pidempi tovi, sillä hän kilpaili edellisen kerran Kenian Safari-rallissa maaliskuun lopussa. Helmikuussa hän otti voiton kauden avauskisassaan Ruotsissa.

Nyt Lapin kalenterissa on enemmän rallihommia, sillä Liettuan ja Latvian lisäksi hän kilpailee Suomen MM-rallissa elokuun alussa.

Lue myös nämä