Esapekka Lapilla rohkaisevat testit – ”Voimansiirron suhteen Citroen on selvästi Toyotaa edellä”

Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi testasivat tällä viikolla Ranskan Alpeilla. Kuva: Citroen Racing

Esapekka Lappi testasi tällä viikolla Citroenin WRC-autoa tammikuun Monte Carlon MM-rallia varten. Pieksämäkeläinen sai kokemusta monenlaisista olosuhteista.

Kahden Toyota-vuoden jälkeen Citroenin leiriin vaihtanut Lappi ajoi Ranskan Alpeilla sekä jäällä että lumella kuten myös mutaisella asvaltilla. Lappi oli ajovuorossa torstaina ja perjantaina, kun taas kuusinkertainen mestari Sebastien Ogier testasi tiistaina ja keskiviikkoona.

Lapin mukaan Citroenin auto tuntuu hyvältä ja testit olivat lupaavat.

– Loppujen lopuksi saimme jopa parannettua hieman auton säätöjä. Siitä hyötyy jatkossa varmasti myös Seb, Lappi sanoo saksalaisella Rallye Magazin -sivustolla.

Pieksämäkeläisen mukaan Citroenissa moni asia on paremmin kuin edellisen työnantajan Toyotan WRC-tykki Yariksessa.

– Auto ei tuntunut vaikealta ajaa. Citroenin moottorissa on tietyiltä osin enemmän voimaa kuin Toyotassa, joka taas on hieman parempi ajettava. Voimansiirron suhteen Citroen on kuitenkin selvästi edellä, Lappi valottaa.

– Varsinkin soralla Citroenissa on potentiaalia, jota me haluamme ja aiomme käyttää.

Moni asia on kuitenkin toisin ja nyt Lapin täytyy hakea kaikilta osin optimaaliset säädöt C3:een ennen kuin uusi kausi starttaa kuukauden kuluttua.

– Citroenista näkymät ulos autosta ovat vaikeammat, koska tuulilasi on kapeampi ja nokka on tosi korkealla. Toyotassa keula tippuu selvästi tiukemmin alas, joten C3:ssa on istuttava korkeammalla.

Heti kauden avauskisassa Monte Carlossa Lappi haluaa sijoittua mahdollisimman korkealle.

– Me tähtäämme viiden joukkoon, Lappi naulaa tavoitteen.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö