Quantcast

Esapekka Lapilla hyviä muistoja Ruotsin rallista – kovin haaste tallikaverilta?

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin Esapekka Lappi lähtee torstaina käynnistyvään Ruotsin MM-ralliin luottavaisena. Alla on komea neljäs tila kauden avanneesta Monte Carlon rallista. 

Lapilla on hyviä muistoja Värmlannista, sillä viime vuonna pieksämäkeläinen oli uuden autonsa Citroenin ratissa kilpailussa toinen. Alla on jälleen uusi menopeli, tällä kertaa Ford.

– Minulla on plakkarissa hyviä tuloksia Ruotsista. Viime vuonna olimme toisia toisessa kisassa uudella autolla. Saa nähdä, jos pystyisimme jopa samaan tänä vuonna. Kilpailu on taatusti kovaa, eikä kukaan voi sanoa varmaksi, mitkä olosuhteet tulevat olemaan. Teemme taatusti parhaamme, Lappi sanailee.

Lappi on taatusti yksi Ruotsin rallin mustista hevosista. Lapilla vauhtia riittää, ja Ruotsissa on juuri siitä kyse. Nähtäväksi jää, kuka uskaltaa painaa pedaalin pohjaan, kun lumipenkkaa ei ole turvana.

– Ruotsin pätkät ovat aina nopeita, ja minä kyllä nautin niistä. Nyt on varmasti niin, että siellä on vain pieni kerros jäätä tiellä, mikä tekee renkaiden hallinnasta tärkeää. On varmasti vaikeaa säilyttää nastat koko lenkin läpi.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin uusi aikataulu julki – päivät päättyvät poikkeuksellisen aikaisin

Ruotsin MM-rallissa on yleensä riittänyt lunta ja jäätä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,317712″ ap mute]

Lappi saa varmasti kovan haasteen tallikaveriltaan Teemu Suniselta, joka oli viime vuonna jopa voittovauhdissa, kunnes pari ajovirhettä sotki pakan. Suninen janoaa hyvää tulosta epäonnisen Monte Carlon rallin jälkeen.

– Viime vuonna löysimme hyvät säädöt sekä pehmeälle lumelle että uriin. Johdimme jopa kisaa ensimmäisen päivän ajan ja muutenkin vauhti oli hyvää. Nyt tavoitteena on mennä samaa vauhtia, mutta virheitä ei saa tehdä, Suninen summaa.

– Sää on kuitenkin iso kysymysmerkki. On hienoa, että järjestäjät ovat saaneet kisan aikaiseksi, mutta katsotaan nyt, mitkä ovat olosuhteet. Toivon tietenkin lunta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat