Quantcast

Esapekka Lapilla huikea paluu tehdaskuljettajaksi – ”Tämän ei pitäisi olla mahdollista maailman kovimmalla tasolla”

Esapekka Lappi osoitti sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallissa, että häneltä löytyy vauhtia taistella maailman kovimpia kuljettajia vastaan.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi teki Ruotsissa paluun Toyotan tehdastiimin haalareihin. Viime vuonna Lappi oli ajanut vain yhden MM-rallin pääluokan kilpurilla ja kaksi MM-osakilpailua kakkosluokan ajokilla, mutta siitä huolimatta hän onnistui nousemaan palkintokorokkeelle Uumajassa.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm tuulettivat kolmatta sijaa iloisina heti viimeisen erikoiskokeen maalin jälkeen.

– Siinä vaiheessa tuli aika iso helpotus, hyvän olon tunne ja jonkinlainen ylpeys minua ja Jannea kohtaan siitä, miten pystyimme hoitamaan tämän viikonlopun, Lappi kertoi Rallit.fille.

– Ylipäätään se, mitä on tapahtunut viimeisten kahden vuoden aikana… Nyt tulimme takaisin tehdastiimiin ja pystyimme ajamaan podiumille, niin tästä suorituksesta joutaa nauttimaan ainakin tämän illan, pieksämäkeläinen myhäili.

Lappi oli pitkään mukana jopa kilpailun voittokamppailussa, mutta hän ei pystynyt lopussa vastaamaan kilpailun voittaneen Kalle Rovanperän ja toiseksi sijoittuneen Thierry Neuvillen vauhtiin. Lapin suoritus meni joka tapauksessa kirkkaasti kiitettävän puolelle.

– Kyllä se kieltämättä yllätti, että vauhti oli heti tuolla tasolla. Rutiinin puute kuitenkin vaikuttaa. Tavallaan tämän ei pitäisi olla mahdollista, että pidetään tauko maailman kovimmalla tasolla ja tullaan näin takaisin, Lappi myönsi.

Lappi yritti vielä sunnuntaiaamuna haastaa Hyundai-kuljettaja Neuvillen, mutta belgialaisen vauhti oli liikaa.

– Kynnet eivät ihan pitäneet. En ehkä uskaltanut ottaa viimeisiä riskejä, eikä se olisi ollutkaan järkevää tässä tilanteessa. Toivottavasti pystymme jatkossa venymään, mutta tänään ei pystynyt.

– Siinä mielessä on pakko olla tyytyväinen, että pystyy ajamaan hyviä aikoja, vaikka auto ei ollut minulle täydellinen. Se on iso steppi eteenpäin itsellä. Suoritus oli kokonaisuudessaan tasainen, eivätkä pätkäajat ailahdelleet hirveästi, Lappi summasi.

Lapin kausi jatkuu vajaan kahden kuukauden kuluttua, kun MM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan Kroatiassa.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin päättäneestä Power Stage -erikoiskokeesta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399814″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat