Entinen WRC-kuski kartturina MM-ralliin – taustalla sääntöjen kiertäminen

Stephane Lefebvre
Stephane Lefebvre. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden päättävään Monzan osakilpailuun on ilmoittautunut 82 autokuntaa.

Lähtöviivalla on kaikkiaan kymmenen WRC-autoa: neljä Toyotaa, neljä Hyundaita ja kaksi Fordia. Kalle Rovanperä starttaa kisaan totutusti Toyotan tehdastiimin kalustolla, kun Teemu Suninen on ensimmäistä kertaa Hyundai i20 WRC -auton ohjaamossa.

WRC2-luokassa on mukana Jari Huttunen, jolle kyseessä on ensimmäinen kilpailu M-Sport Ford Fiesta Rally2 -auton ratissa. Huttunen saa vastaansa muun muassa luokan mestaruuden varmistaneen Andreas Mikkelsenin, jolla on rinnallaan uusi kartanlukija, Phil Hall. Edellisissä kisoissa Mikkelsenin rinnalla istunut Elliott Edmondson toimii Monzasta lähtien Hyundai-toivo Oliver Solbergin kartturina. Brittikartturi Hall oli aiemmin tällä kaudella Jon Armstrongin luottomiehenä JWRC-junioriluokassa.

Citroenin entinen WRC-kuljettaja Stephane Lefebvre on mukana WRC3-luokassa, vaikkakin hänet on ilmoitettu Gilles De Turckheimin kartanlukijaksi. Todellisuudessa ranskalaiskuski Lefebvre ajaa Monzassa Citroen C3 Rally2 -autolla, ja kokenut kartturi De Turckheim lukee nuotteja.

Kikkailun taustalla on se, ettei Lefebvrellä ole mahdollisuutta ilmoittautua kuljettajana WRC3-luokkaan. Sääntöjen mukaan WRC3-luokkaan ilmoittautuva kuljettaja ei ole saanut ajaa WRC-tiimille pisteitä viiden edellisen vuoden aikana. Lefebvre kilpaili Citroenin WRC-autolla MM-sarjassa kaudella 2017.

Suomalaiskuljettaja Emil Lindholm joutui kiertämään samaan tapaan sääntöjä edellisessä MM-rallissa Kataloniassa. Lindholmilla oli maksimimäärä WRC3-startteja tälle kaudelle ennen Espanjan osakilpailua, joten Lindholm ilmoitettiin kisaan kartturiksi ja Reeta Hämäläinen kuljettajaksi.

Monzan MM-ralli huipentaa kauden ensi viikolla 19.-21. marraskuuta. Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans kamppailevat keskenään kuljettajien maailmanmestaruudesta päätöskilpailussa.

Monzan rallin yhteydessä ajetaan myös Italian GR Yaris Rally Cupin osakilpailu, johon suomalaisväriä tuo Markus Manninen.

Monzan ralliin ilmoittautuneet voit katsoa täältä.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat