Quantcast

Entinen rallitähti Jani Paasonen paljasti huimat suunnitelmansa rallicrossin MM-sarjaan

Jani Paasonen
Jani Paasonen. Kuva: Jani Kekoni / Mediaguru.fi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jani Paasonen nähdään oman tiiminsä Ford Fiesta Supercarin ratissa jo rallicrossin MM-kauden avausosakilpailuissa Ruotsin Höljesissä elokuussa.

Toukokuussa paljastui, että Paasonen on kaikessa hiljaisuudessa pistänyt pystyyn oman tiiminsä. Paasonen hankki Ford Fiestan, johon on istutettu Suomessa rakennettu moottori.

Lue myös: Ex-rallitähti Jani Paasoselta melkoinen yllätys: Perusti oman tiimin rallicrossin MM-sarjaan

Rallierikoiskokeilta tunnetuksi tullut Paasonen on tiimeineen testannut kalustoa Suomessa. Nyt suunnitelmissa on ajaa kattava ohjelma MM-sarjassa jo tällä kaudella.

Viime kaudella Paasonen osallistui viiteen MM-osakilpailuun STARD-tiimin Fordilla. Tänä vuonna Paasonen aikoo ajaa jokaisessa Euroopan osakilpailussa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suomalainen osallistuu Ruotsin, Suomen, Latvian, Belgian, Portugalin, Katalonian ja Saksan kisaviikonloppuihin. Väliin jäisi ainoastaan Abu Dhabin osakilpailu.

– Meillä on vielä isoja kysymysmerkkejä auton potentiaalin ja vauhdin suhteen, mutta me toivomme ja luotamme, että meillä on nopea auto. Näemme potentiaalin ensimmäisessä kisassa, kun olemme muiden autojen rinnalla lähtöviivalla, Paasonen kertoo rallicrossin MM-sarjan nettisivuilla.

Paasonen on testannut Ford Fiesta Supercaria Kouvolan radalla. Kuva: Jani Kekoni/Mediaguru.fi

Paasosen tavoitteet ovat korkealla, vaikka tiimi on uusi tulokas MM-radoilla.

– Tavoitteena on finaalit jokaisessa tämän vuoden kilpailussa, hyvät pisteet ja mahdollisimman hyvä sijoitus MM-sarjassa. On hienoa tulla MM-sarjaan uudella tiimillä. Tiedän ja uskon, että voimme jatkaa vuoteen 2021 ja siitä eteenpäin. Suunnitelmissamme on rakentaa toinen auto ja ajattaa kenties kahta autoa ensi vuonna, mutta se nähdään myöhemmin, Paasonen paljastaa.

– Ensin etenemme askel askeleelta Höljesissä, Kouvolassa ja Riiassa – sitten näemme, missä olemme.

Rallicrossin MM-kausi käynnistyy 22.-23. elokuuta Höljesin radalla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat