Quantcast

Emoyhtiön edustaja löi lisää vettä myllyyn – ”Citroen ei ole mukana kaudella 2022, se on varmaa”

Citroenin rallitallin ympärillä riittää tarinaa. Kuva: Citroen Racing/@World.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallin ympärillä on riittänyt hurjasti spekulaatioita viimeisten päivien aikana. Pahimpien skenaarioiden mukaan ranskalaisvalmistaja laittaa välittömästi pillit pussiin, mikä tarkoittaa työpaikan menetystä suomalaiskuski Esapekka Lapille.

Samalla Citroenin ykköskuski Sebastien Ogier vapautuu markkinoille, jolloin ranskalaismestarin Toyota-sopimus on mahdollinen. Autosport-lehti kertoo verkkosivuillaan, että Citroen ei varmuudella jatka rallin MM-sarjassa hybridiaikakaudelle eli kaudesta 2022 eteenpäin.

Citroenin nykyinen WRC-auto on kiistatta ollut hidas tietynlaisissa olosuhteissa. Tätä sekä Lappi että Ogier tuskailivat viime kaudella muun muassa asvaltilla ajettavan Saksan MM-rallin yhteydessä. Citroenin ja Peugeotin toimintaa pyörittävän PSA Motorsportin edustaja vahvistaa Autosportille, että Citroen ei kehitä hybridiautoa rallin MM-sarjaan, vaan laittaa voimavaransa muihin lajeihin.

Lue myös: Hurja huhu: Citroen lähdössä rallin MM-sarjasta, Ogier tulossa Toyotalle?

Lue myös: Onko tässä Toyotan WRC-tiimin ensi vuoden kuljettajakolmikko? Tommi Mäkinen vastasi huhuihin

– PSA Motorsport on vahvistanut Peugeotin osallistumisen WEC-sarjaan (World Endurance Championship). Myös meidän sitoutuminen formulaE-sarjaan jatkuu. Me emme pyöritä yhtä aikaa kolmea sähkö- ja hybridiauto-ohjelmaa moottoriurheilussa, PSA Motorsportin edustaja vahvistaa Autosportille.

– Citroen ei ole rallin MM-sarjassa kaudella 2022. Se on varmaa. Se mitä nyt tapahtuu, niin siitä meillä ei ole kerrottavaa. Katsotaan ja odotetáan. Varmaa kuitenkin on, että Citroenin asiakasohjelma C3 R5 -autojen suhteen jatkuu entiseen tapaan, edustaja jatkaa.

Citroen vahvisti perjantaina, että se neuvottelee yhä Sebastien Ogierin kanssa ensi kaudesta rallin MM-sarjassa. Tämä herätti paljon kysymysmerkkejä, sillä Ogierilla on sopimus ranskalaistiimin kanssa ensi vuodesta.

Lue lisää: Citroen väittää neuvottelevansa yhä Ogierin kanssa – tallin sisällä sekava tilanne: ”Kukaan ei tiedä mitään”

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat