Emil Lindholmin tallikaveri loukkaantui ulosajossa – norjalaiskuski sai komennuksen MM-ralliin

Bolivialainen Marco Bulacia on joutunut vetäytymään ensi viikolla ajettavasta Kreikan MM-rallista loukkaantumisen vuoksi.
Marco Bulacia
Marco Bulacia. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bulacia sai selkävamman pari viikkoa sitten ajetussa Van Staden -rallissa, jossa hän ajoi rajusti ulos. Kilpailu toimi lämmittelynä Belgian MM-rallia varten.

Bulacia pystyi osallistumaan Belgian osakilpailun WRC2-luokan kilpailuun, mutta bolivialaislupauksen ajaminen oli tuskaista. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että Bulacialta oli murtunut selkänikama. Bulacia joutuu huilaamaan kaksi kuukautta vamman vuoksi.

Bulacian oli tarkoitus osallistua Kreikan Akropolis-ralliin, mutta raju sorakisa olisi ollut liikaa hänen selälleen. Sen sijaan kilpailuun komennuksen sai norjalainen Eyvind Brynildsen, joka hyppää Toksport-tallin Skodaan Kreikassa. Myös suomalaiskuljettaja Emil Lindholm kuuluu Toksportin miehistöön.

Brynildsen, 34, kilpaili viimeksi MM-tasolla talvella 2021 Rovaniemellä. Tuolloinkin hän tuurasi Bulaciaa, joka joutui jättämään reissun napapiirille väliin viisumiongelmien vuoksi.

– Olen erittäin otettu ja ylpeä, että minulle on jälleen annettu tällainen tilaisuus. Isot kiitokset Skodalle ja Toksportille siitä, että he uskovat minuun, Brynildsen kertoo MM-sarjan nettisivuilla.

– He kysyivät minulta, voisinko tulla ralliin, ja vastasin tietenkin ”kyllä”. Ralli on paras asia, jota voi tehdä vaatteet päällä.

Kreikan MM-ralli ajetaan ensi viikolla 8.-11. syyskuuta. Toksport-tallilla on kilpailussa neljä kuljettajaa: Brynildsen, Lindholm, WRC2-sarjaa johtava Andreas Mikkelsen sekä venäläinen Nikolai Grjazin.

Suomalaisista WRC2-luokan kisaan osallistuu myös Hyundai-kuljettaja Teemu Suninen.

Katso alta Belgian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä