Quantcast

Emil Lindholmin ohjelmaan vielä yksi kova ralli – pääsee ajamaan legendaarisilla sorateillä

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: MFR Tyres
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen osallistuvat lauantaina Italian rallisarjojen viimeiseen osakilpailuun Tuscan Rewind -ralliin.

Lindholmin ja Korhosen tiivis syyskausi päättyy Toscanan alueella sijaitsevan Buonconventon ympäristössä ajettavaan soraralliin. Kyseessä on Italian molempien kansallisten rallisarjojen, rallimestaruus- sekä soramestaruussarjojen, viimeinen osakilpailu.

Suomalaiskaksikko kilpailee rallissa yhteistyökumppaneidensa sekä MRF Tyresin tuella ja saa käyttöönsä italialaisen HK Racingin Skoda Fabia R5 -auton.

– Edellinen kilpailu HK Racingin kanssa päättyi tekniseen vikaan, joten heillä oli intressiä tarjota korvaavaa kilpailua. Myös MRF Tyres oli kiinnostunut osallistumaan soraralliin, joita emme viimeisen puolen vuoden aikana ehtineet kovin montaa heidän kanssaan ajaa. Haluamme kehittää heidän renkaitaan edelleen ja osallistuminen Italian päärallisarjojen finaaliin on MRF Tyresin tunnetuksi tekemisen kannalta myös hyvä asia, Lindholm kertoo.

Yksipäiväisen rallin reitti kulkee pääosin pitkin 1980-luvun ralliklassikon Sanremon MM-rallin kuuluja sorateitä.

– Alueen tiet ovat kohtuullisen jouheita ja kovapintaisia sorateitä, joilla pito vaihtelee sen mukaan, kuinka puhtaita tiet irtosorasta ovat. Tiet ovat suomalaiselle rallikuljettajalle kuitenkin tutun oloisia. Ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, jotka päivän aikana ajetaan kolmeen eri kertaan. Veikkaan, että lähtöjärjestystä vaihdetaan jossain kohtaa päivää.

– Kun kysymyksessä on kahden eri rallisarjan finaaliosakilpailu, saamme vastaamme kovan liudan kuljettajia. Kyllä me lähdemme sinne rallia ajamaan emmekä kyttäämään mitään. Haluamme verrata renkaitamme ja omaa vauhtiamme kilpailijoihin. Ja totta kai sitä aina yrittää ajaa virheittä ehjän kisan ja kehittää perusvauhtiamme yhä korkeammalle tasolle. Se on myös yksi tulevan lauantain ensisijaisista tavoitteistamme, Lindholm summaa.

Italian rallimestaruussarjojen finaalikilpailu käynnistyy lauantaina kello 8.20 Suomen aikaa. Yksipäiväisen rallin ohjelmassa on yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 92 kilometriä.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat