Emil Lindholmille toinen voitto putkeen rallin SM-sarjassa – Asunmaalla erikoinen tilanne päätöspätkällä

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Emil Lindholm otti toisen peräkkäisen voittonsa rallin SM-sarjassa, kun hän nappasi ykköstilan lauantaina ajetussa Joensuun SM-rallissa.

Lindholm otti Itärallin kärkipaikan haltuunsa heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja piti siitä kiinni loppuun saakka. Lindholm kellotti kilpailun viidellä erikoiskokeella kolme pohja-aikaa ja kuittasi voiton lopulta 6,7 sekunnin erolla Teemu Asunmaahan.

– Kyllä tämä tuntuu hyvältä. Tämä oli huima päivä. Teemu ajoi todella kovaa pitkillä pätkillä, Lindholm sanoi Moottoriurheilu.tv:n YouTube-lähetyksessä.

Asunmaa kohtasi erikoisen tilanteen rallin päättäneellä Palon erikoiskokeella. Asunmaa saavutti edellään ajaneen nolla-auton pätkän lopussa, mutta hän ajoi silti pohja-ajan.

– Lumipölyä oli vähäsen. Mutta nuotistahan me ajetaan, Asunmaa naurahti tilanteelle.

– Tämä päivä kaatui omiin hölmöilyihin. Kävimme kolme kertaa penkassa, ja siihen se meni, Asunmaa harmitteli.

Lindholm nousi SM1-luokan kärkeen tasapistein Asunmaan kanssa. Molemmat keräsivät 70 pistettä talvikauden kolmesta kilpailusta.

Intialaiselle MRF:lle rengastestiä ajanut Craig Breen sijoittui yleiskilpailussa kolmanneksi. MM-sarjasta tuttu Hyundai-kuljettaja taipui 24,2 sekunnin erolla Lindholmille.

– Olen surullinen, että tämä ralli on nyt ohi. Pätkät olivat uskomattoman hienoja, irlantilainen Breen hehkutti.

Yleiskilpailussa neljänneksi sijoittunut Juha Salo saalisti kauden avauspisteensä Itärallissa. Salo kuittasi SM1-luokan kolmostilasta 15 pistettä.

Ville Hautamäki oli SM2-luokan ykkönen 14,8 sekunnin erolla ennen Riku Tahkoa. Jaro Kinnunen sijoittui luokassa kolmanneksi.

Sami Pajari kuittasi voiton SM3-luokassa ennen Lauri Joonaa. Henri Hokkala oli luokan kolmonen.

SM-sarja jää reilun kolmen kuukauden mittaiselle tauolle. Kesäkauden ensimmäinen kilpailu ajetaan kesäkuussa Kouvolassa.