Emil Lindholmille huikea voitto Tunturirallissa – Bottaksella mainio rallidebyytti

Emil Lindholm. Kuva: Taneli Niinimäki

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen hallitsivat rallin SM-kauden avausta Rovaniemellä lähdöstä maaliin.

Uuden Volkswagen Polo GTI R5 -auton suomalaiselle ralliyleisölle esitellyt Lindholm rikkoi vahvan Skoda-rintaman heti ensimmäisessä kilpailussa ja ajoi Arctic Lapland -rallin voittoon 49,2 sekunnin erolla ennen Teemu Asunmaata.

Rallin voitto oli Lindholmin perheelle järjestyksessään toinen, sillä Emilin isä Sebastian ylsi Tunturirallin voittoon vuonna 1995.

– Nyt ollaan isän kanssa edes yhdessä asiassa samalla viivalla, Lindholm hymyili rallin maalissa.

– Meillä meni kaikki hyvin, mutta on tämä vaikea ralli voittaa. Pitkiä erikoiskokeita ja yli 30 astetta pakkasta. Kuljettajat ja auto ovat näissä olosuhteissa kovilla. Meillekin sattui yhtä ja toista. Ohjaustehostin meni aamupäivällä rikki, mutta huolto onnistui vaihtamaan uuden tehostimen pumppuineen alle 30 minuutissa, joka oli heiltä hieno suoritus.

Rallin voitto ei ollut Lindholmin kannalta missään vaiheessa uhattuna. 22-vuotias rallilupaus päätti ajaa toisen kilpailupäivän omaa vauhtiaan ja tarkkailla muiden menoa.

– Ajettiin kovaa, mutta varmasti ja virheitä vältellen. Ennen kisaa oma vauhtini ja automme suorituskyky oli iso kysymysmerkki, mutta oli mukavaa ja jopa huojentavaa nähdä, että pystyimme ajamaan koko rallin ajan tasaisesti kärkivauhtia. Onnistuimme auton säädöissä hyvin, ei mitään ongelmia, Lindholm summasi.

Konkarikuljettaja Juha Salo sijoittui kilpailussa kolmanneksi. F1-kuljettaja Valtteri Bottas ja kartanlukija Timo Rautiainen sijoittuivat puolestaan yleiskilpailussa viidenneksi.

Ford Fiesta WRC:llä kilpaillut Bottas ajoi vasta ensimmäisen rallinsa. Vaikka eroa kärkeen kertyi kaksi minuuttia ja alla oli SM1-luokan kuljettajia tehokkaampi menopeli, Bottaksen suoritusta voi pitää mainiona. Bottas ajoi kilpailussa yhden pohja-ajan.

Rallin SM-sarja jatkuu kolmen viikon Kouvolan SM-rallilla.

Arctic Lapland Rally, tulokset EK10/10 jälkeen:
 1. Emil Lindholm   Volkswagen 1.58.54,0
 2. Teemu Asunmaa   Skoda     +49,2
 3. Juha Salo     Skoda     +59,6
 4. Henrik Pietarinen Skoda    +1.13,3
 5. Valtteri Bottas  Ford WRC   +1.59,2
 6. Jukka Ketomäki   Skoda    +4.14,0
 7. Jukka Kasi     Skoda    +7.35,9
 8. Esa Ruotsalainen  Mitsubishi  +7.36,7
Jaa uutinen