Quantcast

Emil Lindholmilla virheetön viikonloppu Kreikassa, mutta siviiliauton tunarointi pilasi kisan – ”Eilinen tapahtuma harmittaa”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Toksport WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toksport WRT:n SkodaFabia Rally2 Evolla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen sijoittuivat Kreikan MM-rallissa WRC3-luokan neljänneksi. Luokan MM-pisteissä Lindholm ajaa kuudentena.

Suomalaiskaksikko selvitti myös Kreikan MM-rallin viimeisen kilpailupäivän erikoiskokeet virheittä läpi. Rallin päättäneellä Power Stage-erikoiskokeella Lindholm ja Hämäläinen kellottivat luokan toiseksi nopeimman ajan saaden siitä neljä MM-lisäpistettä.

– Ei meillä ollut enää paljoa muuta tehtävissä, kun ajaa erikoiskokeet puhtaasti läpi ja kerätä tulevia vuosia varten rallin teistä kokemusta ja siitä, miten tällaisia teitä ylipäätään pitää ajaa. Virheetön viikonloppu. Eilinen tapahtuma siirtymäosuudella harmittaa, Lindholm.

Epäonni astui rallin toisena kilpailupäivänä kuvaan mukaan, kun lauantain viimeiselle EK:lle ajettaessa suomalaiskaksikkoa ajoi siirtymätaipaleella kapealla kadulla vastaan siviiliauto, jota Lindholm joutui kolarin estääkseen väistämään oikealle. Väistötilanteessa Skodan etupyörä osui katua reunustaneeseen korokkeeseen, jonka seurauksena auton ohjausakseli vääntyi ja oikea eturengas puhkesi. Lindholm ja Hämäläinen pystyivät vaihtamaan ohjausakselin ja renkaan, mutta huoltotöiden takia he myöhästyivät 12. erikoiskokeen lähdöstä kymmenen minuuttia ja saivat minuutin ja 40 sekuntia aikasakkoa.

– Ajoin kadun tyhjää puolta. Vastaantulevien kaistalla oli pysäköityjä autoja, joita paikallinen kuljettaja lähti yllättäen kaistallemme ohittamaan. Nokkakolarin välttääkseni oli väistettävä kadun sivuun. Siinä oli koroke, joka rikkoi ohjausakselin ja renkaat. Saimme korjattua automme ja ajoimme viimeisen pätkän läpi, mutta mahdollisuudet luokkamme kärkisijoihin menivät siinä.

Rallin erikoiskokeet sujuivat suomalaiskaksikolta suunnitellusti.

– Ei rengasrikkoja eikä auton kanssa mitään ongelmia. Vauhdin optimoiminen olosuhteisiin kokonaisuudessaan onnistui hyvin. Osuuksilla, joilla pystyi ajamaan kovaa niin ajoimme kovempaa ja vastaavasti huonokuntoisilla osuuksilla ajoimme korostetun varovasti. Kun ajaa kolme päivää vaativia erikoiskokeita kivikoissa ja pitää auton sekä renkaat ehjänä, niin sitten tällaista sattuu kaikista mahdollisista paikoista siirtymäosuudella. Todella huonoa tuuria.

Kreikasta ajetut kuusitoista MM-pistettä nostivat Lindholmin WRC3-luokan MM-pistetilanteessa kuudenneksi.

– Kun luokan yhteispisteiden viisi ensimmäistä kuljettajaa eivät starttaa Suomen MM-ralliin niin starttaamme Jyväskylässä WRC3-luokan ensimmäisenä ja se on itse asiassa ihan hyvä asia, Lindholm muistutti.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 1.–3. lokakuuta Keski-Suomessa.

WRC3-luokan lopputulokset:

1. Yohan Rossel   Citroen 3.39.15,4
2. K. Kajetanowicz  Skoda    +32,8
3. Chris Ingram   Skoda    +58,9
4. Emil Lindholm  Skoda   +3.04,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat